Gündemİlçe Haberleri

Engin ve Dilan Polat’ın Mali Müşaviri Konuştu

Kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili soruşturmada, ailenin mali müşaviri Zümrüt Yerebakan'dan çarpıcı ifadeler geldi.

Engin ve Dilan Polat’ın Mali Müşaviri Konuştu

Dilan Polat 5
Engin Ve Dilan Polat’In Mali Müşaviri Konuştu

Soruşturma kapsamında tutuklanan Polat çiftinin mali müşaviri Zümrüt Yerebakan, alınan ifadenin ardından yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı. Ancak Yerebakan’ın ifadesinde ortaya çıkan bilgiler dikkat çekici oldu. Yerebakan, şirket içindeki bir toplantıda MASAK raporunun incelendiğini ve sadece vergi cezası kesileceği kararının alındığını belirtti.

Gozaltindaki Engin Ve Dilan Polat Cifti Adliyeye Sevk Edildi 1

İşte Zümrüt Yerebakan’ın ifadesi;

“Toplantıda MASAK raporunu bir projektör vasıtasıyla perdeye yansıttılar. Burada rapor sayfa sayfa hızlıca incelendi. Ve sonunda sadece vergi cezası kesileceği konusunda bir karar oluştu. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesine ilişkin konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar esnasında Engin Polat rahattı.” diyen Yerebakan, ifadesinde şirketin çeklerle alınan gayrimenkuller üzerinden para aklama pratiği yaptığını öne sürdü.

“Polatların Ataşehir’deki şirketinden çekler keşide ediliyordu. Bu çek bedellerinden avukat Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polatlara dönüyor, gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu.” ifadelerini kullanan Yerebakan, soruşturmanın başlamasının ardından avukat Ahmet Gün ve diğer kişilerin ifadelerini yazılı olarak hazırlayarak, “Söylenmesi gerekenleri metinlere geçirdiler.” dedi.

Dilan Ve Engin Polatin Emniyet Ifadeleri Ortaya Cikti 2

Kaynak: Haber Merkezi

Dilan ve Engin Polat‘ın Avukatı Dosyadan Çekildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu