Gündemİlçe HaberleriSiyaset

ENSAR AYTEKİN: SANAYİYİ DARULACEZE’YE ÇEVİRMİŞLER

CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Ensar Aytekin, Edremit’te seçim çalışmalarını sürdürdü. Gitmedik yer bırakmayan Aytekin’in ilk durağı sanayi sitesi oldu.

Sanayi sitesinde ilçe örgütüyle birlikte saha çalışması yapan Ensar Aytekin, “biz bu sanayi sitesine devamlı geliyoruz. Ama hiç bu kadar kötü bir tabloyla karşılaşmamıştık. Dükkanlar kapalı, sanayide ses yok. Deyim yerindeyse sanayi sitesi Darulacezeye dönmüş. Koca sanayi sitelerinde huzurlu olan tek canlılar kediler. Her dükkanın önünde bir kedi, huzur içinde dinleniyor. Ama esnaf kepenk kapatıyor.” ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir Milletvekili adayı Ensar Aytekin, seçim çalışmaları kapsamında kendi bölgesi olan Edremit’te gün boyu çalışmalarına devam etti. Gündüz sanayi sitesini gezen Aytekin gördüğü tabloyu iktidarın eseri olarak değerlendiren Aytekin, ” doların yükselişi ile birlikte sanayi girdi fiyatları yükseldi. Ve dolardaki yükselişi faizleri arttırsalar da durduramıyorlar. Çünkü piyasa şişti. bakın 1 yıl içerisinde MDF ve suntalam’a gelen zamlar yüzde 150yi aştı. Sünger fiyatları yüzde 200 zamlandı. Oturduğumuz mobilyayı imal ettiğimizi söylüyoruz. Külliyen yalan. Bizim yaptığımız parçaları alıp, birleştirmek. Süngeri dışardan alıyorsun. MDF’yi suntayı dışardan getiriyorsun. Sana düşen yalnızca montaj.

Birleştirme. Hammadeye gelen yüzde 150’lik zamlara karşın, asgari ücrete gelen zam ortada. Ucuz işgücü ile fiyatlara fazlaca yansımayan bir satış tablosu var. Ama artık esnafın dayanacak yeri kalmadı. Aynı durum, otomotiv yansanayisinde de böyle. Hiçbir esnaf önünü göremiyor. Borçlarını ödemek için kredi çekmek istiyorlar. Ama yüksek faiz oranları yüzünden bunu da yapamıyorlar. Koca ekonomi devleri borç erteleme istiyor. Yumurta üretiminde söz sahibi olan bir firma kapandı. Sonuç olarak ne üretim kaldı, ne ara montaj.

Sanayide işçiler artık tam zamanlı değil, parça başı çalışıyor. İş çıkarsa işçiler çağrılıyor. İnsanların düşük fiyatlarda bile iş güvencesi yok. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu tabloyu değiştirmek istiyoruz. Başta Esnaf bakanlığı olmak üzere hamlelerimizi yapacak, stopajları kaldıracağız. 1 yıl içinde ödediği vergi ve sigorta primleri toplamı kadar esnafımıza faizsiz kredi vereceğiz. Onlardan sadece bize destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu