GündemEkonomiSiyaset

GÜÇLÜ TÜRKİYE YOLUNDAYIZ

Başkan Yıldız: “24 Haziran Seçimleri Güçlü Türkiye Yolunda Sadece Bir Duraktır ve Bu Durağı da Sağ Salim Geçeceğiz”

MÜSİAD Balıkesir Başkanı Tuncay Yıldız, 24 Haziran Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldız; “24 Haziran Seçimleri diğer seçimler gibi, çıktığımız güçlü Türkiye yolunda sadece bir duraktır ve bu durağı da sağ salim geçeceğiz.” dedi.

Yıldız açıklamasında şunları kaydetti: Memleketimiz son 16 yılda, gerek yurtdışında uluslararası politik değişimlerin olumsuz etkilerini gerekse yurt içinde kendi aleyhine tertiplenmiş provokasyonların aciz hedeflerini başarıyla bertaraf ederek doğru bildiği yolda ilerlemesini sürdürmüştür. Sosyal tahriklerden algı oyunlarına, hukuki manipülasyonlardan milli birliğimize karşı suikast planlarına ve hatta darbe girişimine kadar, yoluna çıkarılan her engeli feraset ve sabırla atlatmış ve nice imtihanlardan güçlenerek çıkmıştır.

Geldiğimiz noktada, 16 yıllık siyasi istikrarın ekonomimize sağladığı % 5.9’luk ortalama büyüme oranı ve milli gelirimizin 8.6 katına çıkması bu durumun en önemli kanıtıdır. Öte yandan, hayata geçirilen mega projeler, teknolojik yatırımlar, savunma sanayiindeki dışa bağımlılığın azaltılmasına yönelik çalışmalar, alternatif enerji kaynaklarının artırılması, ulusal hedeflerin çok ötesinde, uluslararası ekonomik arenada söz sahibi bir Türkiye’nin varlığını işaret etmektedir. Kim ne yaparsa yapsın bizleri, inandığımız ve kendimizi adadığımız bu yoldan; memleket sevdamızdan döndürememiştir ve döndüremeyecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu