GündemÖzel Haberler

ERDOĞAN DUYMASIN

ERDOĞAN YANILMAMIŞ

Geçtiğimiz hafta Havran’da yapılan delege seçimlerinde kamuoyuna yansıyan sorunları araştırmak için gittiğimiz Havran’da Ak Partili üyeler tarafından söz konusu delege seçimleri ile ilgili ilginç bilgi ve beyanlarla karşılaştık. 

 

Havran İlçe Başkanlığının delege seçimleri ile ilgili ortaya konan iddialar ilginç. Başkan Erdal Önder sadece ‘usule uygun’ deyip konuyu kapatsada’ ortaya konan bilgi ve belgeler seçime şaibe karıştığını doğrular nitelikte. 

 

Havran’da delege seçimlerine itiraz eden partililer, İl yönetiminin bu hatayı düzeltmesini ve vereceği yanıtı bekliyoruz diyor. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan delege seçimleri ve kongre takvimi için 81 il’e hazırlanan kitapçığı göndertmiş ve bu konuda bazı uyarılarda bulunmuştu. Ancak Havranda yapılan delege seçimleri kafalarda soru işaretleri yaratıyor. 

 

 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlara “Tepeden tırnağa kendimizi gözden geçirmeliyiz’’ Dedi.

 

Havran Ak Parti İlçe teşkilatı kendini gözden geçirmekten ziyade, delege seçimlerinde ‘‘teşkilatı boş verin delegeleri ben seçerim. Usulüne uygun’’ anlayışını devreye soktu. Niye mi? Ak Partililer, Ak Partili Belediye Başkanı, meclis üyeleri, gençler, ve Partide geçmiş dönemlerde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan deneyimli isimlerinde aralarında olduğu Parti üyeleri’ Delege seçimi için AK Parti İlçe binasında tüm gün gece dahil bekledi ancak; gelen giden olmadı. Sonrası mı? Tam bir muamma…

 

 Ak Parti İlçe Başkanı Erdal Önder sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.10 Temmuz’da saat 18:43’de, ‘Saat 16:00 itibarıyla delege seçimlerimizi et10 tesislerinde tamamladık .Havran imza hayırlı olsun.’ yazan bir yazıyı face hesabına koydu. Yapılan bu paylaşım sonrasında partililerin telefonlarına çıkmayan Başkan Önder’in gün boyu telefonunun kapalı olduğu İlçe Teşkilatı yönetiminde olan amcası Mehmet Önder tarafındanda teyit edildi. Sonrası mı?  MERHABA Başkan Önder’i aradı. Aldığı cevap mı ? Tam bir muamma…

 

Geçtiğimiz hafta, Havran’da AK Partinin samimi gençlerini kapı dışarı bırakan, Ak Partiye hizmet etmiş deneyimli başkan ve başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve köylüleri yalnızlaştıran bir teşkilat çalışması ortaya kondu. Ak Parti’de delege seçimleri var ancak; Ak Parti teşkilat binasının kapıları, ‘ Geldik yoktunuz yazılı duyurularla kaplı. Ve her gün Kapalı.’ Kongre takvimine ilerlenen süreç içinde şaibeli delege seçimleri gündem oldu. Havranda teşkilatın güven kaybı yaşadığı iddiları çığ gibi büyüyor.

NE ERDAL NE EMİN BİZ AK KADROLARIZ BU İKİLİK NİYE?

Havran İlçe teşkilat Delege seçiminin yapılacağı bilgisi İl Başkanı Hasan Demiraslan ve Başkan Yardımcısı Ahmet Akyıldız tarafından söylendi diyen partililer, ‘ yarın geleceğiz dediler ancak gelmediler’ diyerek, İlçe Başkanı Erdal Önder’in ‘ biz delege seçimini yaptık’ yazılı sosyal medya yazısını görünce seçime itiraz etti. Biz bu partiyi yok ettirmeyiz diyerek kendilerine sorulan Erdalcımısınız Eminci mi ? Sorusuna tokat gibi yanıt verdi. ‘ Ne Emin Ne Erdal biz AK Partiliyiz. Bu ikilik partimize yakışmıyor’ dedi.

İLÇE YÖNETİMİ SEÇİMDEN HABERSİZ

Delege seçimi için köylerden akın eden partililer, Kapalı olan Parti binasında 19 Temmuz sabahı gece boyunca bekledi. Havran Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve partililer kapıda kaldı. Uzun süre parti önünde oturarak yönetim ve yetkililerin gelmesini bekledi ancak gelen giden olmadı. Teşkilat Başkanının telefonları’ Aradığınız kişiye şuanda ulaşılamıyor’ derken yönetimdeki bazı isimlerse delege seçiminden habersiz olduklarını beyan etti. 

TEŞKİLAT GENEL MERKEZİ DİNLİYOR MU?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatların uyması gereken kongre takvimi, kongrede seçim yapılacak teşkilat organları, kongre delegelerinin tespiti, kongre öncesi ve kongre sırasında yapılması gereken iş ve işlemleri ayrı ayrı anlattı, 81’il’e hazırlanan kitapçık dağıtıldı. Balıkesir’de teşkilatlara buyönde bilgilendirme yapıldı mı? Teşkilatlar Genel Merkezi dinliyormu?

SİYASET SİZİ AŞAR OKULUNUZA BAKIN!

Havranda konuştuğumuz Partili gençler ve Partide görev almış ve partili üyeler MERHABA’ya konuştu. Gençler teşkilatın kendilerinden habersiz delege seçimi yapıldığını iddia ederek AK Parti Bölge Koordinatörü Harun Karacayı aradıklarını Karacanın cevabınınsa ‘siyaset sizi aşar siz okulunuza bakın’ denildiğini ifade ettiler.

YAKUT ‘YAPILAN YANLIŞ’

Havran Ziraat Odası Başkanı ve Ak Parti üyesi Adem Yakut delege seçiminin yapılacağı gün kendisininde partiye geldiğini ancak gelip gidenin olmadığını söyledi. Sosyal Medya hesabından İlçe Başkanı Erdal Önder’in yaptığı açıklamayıda doğru bulmadığını belirterek bu gizli saklı yapıldığı iddia edilen delege seçimi nerde ne zaman hangi fotoğraflar çektirilerek yapılmış? Garip bir delege seçimi bizim niye haberimiz yok. Onca partili Parti önünde bekliyorken Partinin kapısı delege seçöiminin olacağı günlerde neden kapalı? Diye sordu. Yapılan yanlış dedi.

‘’DELEGE SEÇİMİ İÇİN PARTİNİN ÖNÜNE GİTTİK. PARTİ KAPALIYDI. HİÇ BİR MUHATAP BULAMADIK. İLÇE BAŞKANI ERDAL ÖNER’İN TELEFONU KAPALIYDI YÖNETİMDEKİ BAZI İSİMLERE ULAŞTIK ANCAK ONLARINDA DELEGE SEÇİMİNDEN HABERİ YOKTU.’’

İL BAŞKANLIĞI ERDAL CI MI? EMİNCİ MİSİN? DEDİ

Delege seçimlerine dair düşüncelerini aldığımız Talip Söyler ise şunları belirtti: ‘Ben Talip Söyler. 2006-2012 yılları arasında Başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundum. Delege seçiminin olacağına dair Havrandaki bazı arkadaşlardan duyum aldım. Bu resmi bir duyum değildi. Yapılacağını öğrenince partinin bir üyesi olarak ve bundan önceki delegesi de olarak bundan bilgimin olması gerektiğini düşünerek, bunu yetkili bir ağızdan duymak istedim ve Balıkesir’e İl Başkanlığına gittim. İl Başkanlığı da ayın 19’unda yapılacağı bilgisini verdi. İl Başkanı Hasan Demiraslan ve İl Başkan Yardımcısı Ahmet Akyıldız dan bizzat bunu söyledi yarın saat12.00.13.00 arası oradayız diye ve hatta Ragıp Başlı ile de görüştük oda delege seçim tarihi ile ilgili bir şey demedi ama şunu söyledi Emin cimisiniz? Erdal’cı mısınız? bunu dedi. Bizde ‘Biz partiliyiz. Erdalcı Eminci diye birşeymi olur. Bu ne demek? Bu ikilik bizi rahatsız ediyor. Şunu dedik bizde arkadaşlarımla ‘Biz AK Partiliyiz. Partide yöneticilik yapmış biriyim ben şucu bucu diye bir şey hiç görmedik dedim.

PARTİ KAPISI PARTİLİLERE KAPANMAZ!

Talip Söyler,delege seçimine itiraz ettiklerini belirterek yaşananları ve yaşadıklarını şöyle anlattı:, ‘  Daha sonra hazırlık yaptık ve Havrana dönüşümüzde köylere üyelere delege seçimi var diye söyledik. Turgay Kılıç belediye Meclis üyesi arkadaşımız var onunla partiye geldik ama parti kilitliydi delege seçiminin yapılacağı belirtilen saat ve günde. Parti bizim zamanımız da kapalı olmazdı. Delege seçimi yapılacak kapalı olur mu? Kapatılır mı bu bir parti kapısı. Daha sonra ilçe yönetimindeki İlçe Başkanı Erdal Öner’in amcasını aradım. Oda yönetimde Mehmet Önder. Mehmet Bey delege seçimi var bugün dedim. Benim haberim yok dedi. Bende nasıl haberin olmaz bugün delege seçimi olacak diye 100’ün üzerinde insan var parti önünde bekliyor dedim. Talip bey ben arayayım Erdal’ı bi bakayım dedi. Daha sonra aramış telefonu kapalı diye bana geri dönüş yaptı. Telefonu kapalı ulaşamıyorum’ dedi. ‘Face’de sosyal medyada saat 16.00da delege seçimi bitti.18.00’de de delege seçimleri yapılmıştır diye bir paylaşım yapmış .Bizde şaşırdık. Bize bir bilgi bu yönde verilmedi. Üye arkadaşlarımız partinin önünde uzun süre bekledi gelen giden olmadı. Yapıldığı iddia edilen delege seçimleri ve yeri konusunda da bir toplantı vb. orada gerçekleşmemiş. Kamera kayıtları da vardır bakılsın. Bu tdelege seçimi nasıl olmuş? Bizde bir dilekçe yazarak Cuma namazı sonrasıydı İl Başkanlığına giderek dilekçemizi teslim ettik.

DELEGELER ŞAİBELİ ARAŞTIRIN

Parti delege seçimlerinin usulüne uygun olmadığını belirten partili gençler ise , ‘Ak Partiye oy vermemiş ve üye yaptığı isimler var ancak Ak Partinin olduğu yere o kişiler giremez girmezler zaten çünkü yapılarına ters zaten. Ak Partiden çok uzak görüşteler. Seçim döneminde farklı bir partinin konvoylarında dolaştılar. Şimdi Ak Partili olmaları mümkün değil.Ak Partinin olduğu yerde görünmeleri de mümkün değil. Havran küçük bunu herkes bilir kendileride bilir zaten Ak Partiyi sevmeyen adamlar bunlar. Kendi yönetiminin yönetimdeki amcasının bile haberi yok delege seçiminden bu nasıl seçim? yorumları yaptılar.

TÜM İLLERE GÖNDERİLDİ

Olağan kongre sürecini başlatan AK Parti, teşkilatların kongre sürecini nasıl yöneteceğine dair hazırladığı kitabı tüm illere gönderdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önsözüyle hazırlanan “Kongre Rehberi’nde, teşkilatların uyması gereken kongre takvimi, kongrede seçim yapılacak teşkilat organları, kongre delegelerinin tespiti, kongre öncesi ve kongre sırasında yapılması gereken iş ve işlemler ayrı ayrı başlıklar halinde anlatıldı. 30 Temmuz’dan itibaren başlayacak olan belde kongrelerinin ardından ilçe kongreleri 19 Ağustos’ta başlatılarak 12 Kasım’a kadar sürecek. 18 Kasım’dan itibaren başlatılacak olan il kongreleri de 25 Şubat’ta tamamlanmış olacak.

 

HAVRAN AK PARTİ  İLÇE BAŞKANI ÖNDER’İN PAYLAŞIMI

Havran Ak Parti İlçe Başkanıo Erdal Önder,

Saat 16:00 itibarıyla delege seçimlerimizi et10 tesislerinde tamamladık .Havran imza hayırlı olsun.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu