GündemKöşe Yazıları

Erken seçim startı verildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önceki gün TBMM’deki partisinin grup toplantısında erken seçimleri işaret etti.

Bahçeli konuşmasında 26 Ağustos 2018 gününü işaret etti. Bu günün Türk tarihi için anlamı büyük. İlki Malazgirt Zaferi, 2.si ise Büyük Taarruzun yıldönümleri olması. Yani seçim çağrısı düşünülmüş, üzerinde konuşulmuş, tarihi anlam ifade etmesi açısından belirlenmiş.

Zaten açıklamadan sonra MHP Grubundan yapılan açıklamalarda da bunun başkanlar kurulunda görüşüldüğü ve tartışıldığı belirtildi. Önceki seçimlerde yine MHP Lideri Bahçeli’nin çağrısı ile yapılmıştı. Türkiye seçimlere alışık bir ülke. 94 yılda 27 kez milletvekilliği genel seçimi yapan Türkiye bu seçimlerin 19’unu 1946’dan sonra yaptı.

Türkiye demokrasisi askeri darbelerle kesintiye uğrasa da sandık daima halk önüne gelmeye devam etti. Türk seçmeni 94 yılda 27 kez milletvekilliği, 6 kez ise anayasa referandumu için sandığa gitti.

Normal şartlarda ise 3 Kasım Pazar Günü başlayacak olan ve 17 Kasım Pazar günü sona erecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri önümüzdeki yıl bizi bekliyordu. Tabi öncesinde de yerel yönetimler için seçimler yapılacaktı. Bahçeli’nin çağrısı nasıl yankı bulur, nasıl sonuçlanır bilemiyorum, ama bildiğim şu Türkiye seçim tarihlerini beklemeyecek.

Gerek ekonomik göstergeler, gerek dış ülkelerin baskısı, ülkede bir yenilenme ihtiyacını ortaya koyuyor. Bu yenilenme başka bir partinin gelmesi olarak algılanmasın. Yine AK Parti’de iktidar olabilir ama OHAL’le yönetilen bir ülkede, bir yıldan daha fazla daha OHAL uygulanması demokrasi açısında da içaçıcı değil.

Türkiye erken bir seçim arefesinde. AK Parti istemese de MHP bunu zorladı. Ama sadece MHP’de değil ülke koşulları erken seçimi zorluyor. Ki bana göre bu zaten görüşülmüş ve konuşulmuş, hazırlıkları yapılmış bir çıkıştı. Zaten Türkiye son bir yıldır seçim olacak gibi açılış ve mitinglere sahne oluyor.  15 Temmuz kalkışmasından sonra da böyle bir nefese ülkenin ihtiyacı var.

Cumhurbaşkanının da açıklaması ile Türkiye 24 Haziran’da seçimlere gidiyor. Türkiye yeni bir sisteme adım atacak.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu