GündemDünyadan Haberler

Eski Başkan Gözaltına Alındı

Eski başkan gözaltına alındı. Pakistan Eski Başbakanı Imran Khan’ın gözaltına alınma kararının ardından destekçileri sokağa çıkıp protesto etti.

 

Eski başkan gözaltına alındı. Pakistan’da eski Başbakan Imran Khan’In yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından ülke genelinde gerilim arttı. Pakistan’ın Lahor kentinde Khan destekçileri, Khan’ın “el-Qadir Trust” (Rüşvet) ile ilgili bir davada tutuklanması üzerine protesto çağrısı yaptı.

 

D 35

 

Çağrı üzerine Imran Khan’In destekçileri sokağa çıktı. Imran Khan’ın tutuklama kararını destekçileri protesto etti. Protestolar sırasında 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ayrıca protestoların yaşandığı Lahor’da ekipler yolları trafiğe kapattı.

 

Ff 11

Pakistan’ın iiman kenti Karaçi’de de sokaklara dökülen Khan destekçilerinin ana yolu kapattığı söyleniyor. İHA’nın edindiği bilgiye göre Khan mahkeme binasına bugün çevik kuvvet ekipleri getirdi. Ayrıca Khan’i mahkemeden sürüklenerek çıkardı.

 

Ds 3

Geçen yıl nisan ayında parlamentoda güven oylamasını kaybetmesinin ardından iktidardan düşmüştü. Khan hakkında görevdeyken devlet hediyelerini satmak ve varlıklarını gizlemekle suçlarından dava açtılar. Khan hakkında açılan davalara katılmadı. Bundan dolayı hakkında 13 Mart’ta iki ayrı tutuklama kararı çıktı. Eski başbakan bu yılın Ekim ayında yapılacak erken ulusal seçimler için de kampanya yürütmeye devam ediyor.

Ds 3 D 36

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Pakistan Hakkında

Pakistan, Güney Asya’da bir ülkedir. 212,2 milyonu aşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık beşinci ülkesidir. En büyük ikinci Müslüman topluluğuna sahiptir. 881,913km²’lik yüzölçümü ile bu alanda 33. sıradadır. Pakistan’ın güneyde Umman Denizi ve Körfezi’ne 1046 km kıyısı vardır. Doğuda Hindistan, batıda Afganistan, güneybatıda İran ve kuzeydoğuda Çin ile komşudur. Kuzeybatıda Afganistan’ın Vahan Koridoru Pakistan’ı Tacikistan’dan ince bir hatla ayırır. Ayrıca Umman ile deniz sınırı bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu