GündemEkonomi

ET İHTİYACINI BALIKESİR KARŞILIYOR

Balıkesir Celepler Odası Başkanı İsmail Balaban Balıkesir’de kurbanlık sıkıntısının hiçbir dönem yaşanmadığını belirtti. Balıkesir’in hayvanlarının İstanbul’a ve çeşitli illere gönderildiğini de belirten Balaban İstanbul’un et ihtiyacını Balıkesir karşılıyor dedi.

Bu bayramda herkesin Hayvan Pazarından gelerek kurbanını bizzat kendisinin seçip fiyat pazarlıkları yaparak dilediğince alabildiğini söyledi. Kurbanlık fiyatlarının çok değişmediğini ve herkesin kurbanlık alabileceğini belirten Balaban “ kurbanlık sıkıntısı yaşamadı. Kurbanlık fiyatları bin TL ile 2,5 TL arasında değişiyor. Pek değişkenlik gösteren fiyatlar yok” dedi.

BİN 500 TL’YE BÜYÜKBAŞ

Balıkesir Hayvan Pazarında ilk hafta görülen kalabalık arefe gününe nazaran daha nadir hissedildi. Son günleri fırsat bilen ve kurbanlık almak isteyenler hayvan pazarına akın etti. Cebine uygun olan hayvanı seçenler ilk gün kurbanlıklarını keserek Kurban Bayramının önemini birkez daha yinelemiş oldular. Büyükbaş bin 400-bin 500 arasında değişiyor. Hem küçük baş hem de büyükbaş tercih çok. Cemaatlere güven kalmadığı için kendisi kesmek istiyor artık insanlar. Bizde bunu hissettik. Herkes kendi kurbanını kendisi, almalı. Küçükbaş hayvan fiyatları Bin Tl.”dedi. Balıkesir hayvancılık ve tarım şehri dolayısıyla hayvansal ürünlerin ve Kurbanlık içinde merkezi bir konumda. Balıkesir’den İstanbula’ genellikle hayvan gönderiliyor. Balıkesir etin lezzeti ile bilindiği için Balıkesir’den giden hayvanları tercih eden çok” şeklinde konuştu.

HERKESEYE UYGUN KURBANLIK

Herkes kurbanını alır ve keser. Herkes cebine uygun kurbanlığı hayvan pazarında bulabilir. Bu geçmiş bayramlarda da bu bayramda da hep öyle oldu. Balıkesir’de hayvancılığın önde olması nedeni ile İstanbulda ki et ihtiyacı ve kurbanlık ihtiyaçları Balıkesir’den gitti. Talep oldukça büyük. Balıkesir’de yetişen hayvanların eti kaliteli olduğu için talepte çok oluyor. İnsanlarımız pazarlık yaparak kendileri bizzat kurbanlık alsın. Başkalarını göndermesin. Kurban önemli bunun ne demek olduğunun bilinci ile hareket edilsin”dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu