Balıkesir Merhaba Blog YazılarıTarifler

Eylül Ayının Vazgeçilmez Kahveleri

Eylül ayının gelişiyle hepimiz sonbaharı selamlamış olduk. Bu yazımızda granül kahveyle hazırlayabileceğiniz eylül ayının vazgeçilmez kahvelerini derledik!

Eylül Ayının Vazgeçilmez Kahveleri

Granül kahve maalesef kahve dünyasında biraz kötü bir üne sahip. Genellikle çok acı ve lezzetsiz bir kahve yaptıkları iddia edilse de, durum her zaman böyle değildir.

Bu yazımızda vereceğimiz 2 farklı sıcak granül kahve tarifi ile, granül kahvenin üzerindeki ön yargıları yıkıyoruz. Hazırsanız, başlayalım!

Lezzetli Kahve Deneyimi

1. Sıcak Dalgona Kahve

Granül kahve tarifleri denildiğinde akla ilk gelen kahve, son zamanlarda çok popüler hale gelen dalgona kahve. Görünümü ve tadı insanları kendine çekerken, pratik hazırlanışı da evde uygulamak için işleri kolaylaştırıyor.

Üstelik, yaygın olan tarifleri soğuk olarak hazırlansa da, sıcak olarak da tüketilebiliyor.

Eylül Ayının Vazgeçilmez Kahveleri

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı granül kahve
  • 1 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 250 ml sıcak süt
  • İsteğe göre karamel, çikolata sosu gibi aromatikler

Hazırlanışı

Sıcak granül kahve nasıl yapılır? İlk olarak işe dalgona kremasını hazırlayarak başlayın. Sıcak suyu, granül kahveyi ve şekeri bir kavanoza ekleyin ve kaşıkla şeker ve kahve suda çözünene kadar karıştırın.

Ardından bir çırpıcı ile rengi açılıp koyu bir köpük haline gelene kadar çırpın. Krema, ters tuttuğunuzda dökülmeyecek bir kıvamda olmalı.

Dalgona kremanız hazır olduğunda sütünüzü bir cezve ya da tencerede ısıtın fakat kaynamamasına dikkat edin. Isıttığınız sütü bardağınızın içine alın. Üzerine hazırladığınız dalgona kremasını ekleyin ve sıcak granül kahveniz hazır! Karıştırarak tüketmeyi unutmayın.

2. Vanilyalı Latte

Latte, espresso bazlı kahve çeşitlerinden biri olabilir. Fakat bu lezzetli aromalı kahveyi granül kahve ile yapmak da mümkün. Üstelik, daha kolay ve evde bir espresso makineniz yoksa, uygulanabilecek en tatlı tariflerden biri.

Eylül Ayının Vazgeçilmez Kahveleri

Malzemeler

  • 1/4 su bardağı damla çikolata
  • 2 çay kaşığı granül kahve
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/4 fincan sıvı krema (sıvı kahve kreması da kullanabilirsiniz)
  • 1/2 çay kaşığı vanilya tozu (vanilin)

Hazırlanışı

Vanilyalı Latte granül kahve tarifi için ilk önce 2 çay kaşığı instant kahveyi bir bardağa dökün ve bunu bir kenara ayırın.

Süt, damla çikolata, krema ve vanilya tozunu bir cezve ya da tencerenin içine alın. Birkaç kez bir kaşıkla karıştırdıktan sonra ocağa alın ve altını kısık bir şekilde açın. Çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırarak sütü ısıtın. Kaynamaya başladığında altını kapatın.

Sütlü karışımı, fincandaki granül kahvenin üzerine dökün ve karıştırın. Granül kahveden elde ettiğiniz vanilyalı latte hazır. İsterseniz üzerine hazır krema sıkabilir ve süsleyebilirsiniz. Soğutmadan servis edebilirsiniz! Afiyet olsun.

Lezzetli Kahve Deneyimi

 

Haber Merkezi

Ayrıca ilgili konu dikkatinizi çekebilir: “Kafeinsiz Kahve Nedir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu