GündemTürkiye Gündemi

Fidye İçin Kaçırdı

Fidye İçin Kaçırdı. Görev yaptığı sitedeki yabancı uyruklu ailenin 12 yaşındaki çocuğunu kaçırdı. 400 bin Euro fidye istedi. Kapıcı, istediğini alamayınca çocuğu boğarak öldürdü.

Fidye İçin Kaçırdı

1 97

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi Türksat Sitesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kuyumculuk yapan Suriyeli Halit Hayanked’in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanked, dün öğle saatlerinde sitenin bahçesinde oynarken aniden ortadan kayboldu. Bir süre sonra da aileyi telefonla arayan bir kişi, çocuklarının ellerinde olduğunu iletti. 400 bin Euro fidye vermeleri durumunda çocuğu serbest bırakacaklarını iletti. Polise haber vermeleri durumunda ise öldüreceklerini söyledi.

 

Backup Of Backup Of Elif 34

Bunun üzerine Halit Hayanked, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri sitede araştırma yaptı, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi, çocuğun siteden ayrılmadığını tespit etti. Araştırmalarına devam eden polis ekipleri, 3 bloklu sitenin A bloğunun bodrum katına girdi. Ekipler 12 yaşındaki çocuğun cesedini halının arasına sarılmış halde gördü. Boğularak öldürüldüğü belirlenin çocuğun cesedi, yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

Kapıcı gözaltında

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde, sitenin kapıcısı Hasan C. gözaltına alındı. Ekipler bodrum katının anahtarının sadece kapıcıda olduğunu ,olay günü ise sitenin güvenlik kameralarının kapalı olduğunu öğrendi.

1 98

Site sakinleri tepkili

Enes Öter isimli site sakini, dün çocuğun okuldan geldikten sonra ortadan kaybolduğunu belirterek, “Polisler buraya geliyor. Zaten kapıcı sitenin kameralarını dün kesmiş. Bunu daha önce planlamış. Dün kapıcı ile damadı bodruma inerken benim kardeşim görüyor. Şaşırtıcı durum şu; biz kapıcıyla birlikte çocuğu aradık. En son polisler bodruma bakmak istiyor ama kapıcı arama kararı istiyor. Daha sonra polislerin gittiğini zannetti. Polisler aşağı inip çocuğu halıya sararken suçüstü yakaladı. Aile Suriyeli ve kuyumcu. Çocukları karşılığında 400 Euro fidye istemişler. Eğer polislere haber verirlerse öldüreceklerini söylemişler ve zaten öldürmüş” dedi.
Site sakinlerinden Melek Erden ise kapıcının 1,5 yıl önce uyuşturucu kullanırken gördüğünü belirtti. İHA’ya konuşan Erden “Bunu yöneticiye de komşulara da söyledim. Özellikle bizim çocuklarımızın can güvenliği yok dedim. Ben birçok kere bu kapıcıyla karakolluk oldum. Olayı duyunca çok üzüldüm ve halen şoktayım” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu