GündemEkonomi

FİNANS ERİŞİMİVE YATIRIMI ELE ALDI

GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik finans erişimi ve yatırım koşullarını değerlendirme toplantısına katıldı.

KOBİ tanımlamasının yeniden ele alınması ve Güney Marmara İşletmelerinin gerek destekler gerekse finansal değerlendirmeler ile ilgili önceliklerinde büyük önem arz eden KOBİ tanımlamasında net satış hasılatı üst sınırının 125 milyon TL’ye yükselmiş olması bölge işletmelerimiz açısından olumlu bir gelişme olmuştur değerlendirmesinde bulundu.

DEĞİŞİME AYAK UYDURMALIYIZ

GÜNMARSİFED, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Kurulları tarihinde bir araya gelerek Güney Marmara Bölgesi İşletmelerinin finansa erişim, yatırım koşulları ve değişen pazar gelişimlerini değerlendirdi.
Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Kurullarının bölge işletmeleri odaklı ve finansal konular öncelikli gerçekleştirdiği çalışma ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik bir açıklama yaptı.Çelik: “Rekabetin hızı ve değişen pazar şartlarını bir kenara koyduk. Teknoloji, inovasyon, KOBİ Rekabetinde detaylandırma ve robotik uygulamalar ister istemez işletmelerimizi farklı koşulların ve daha da önemlisi farklı boyutlandırmaların içine itmektedir. İşletmelerimizin mevcut durumları ile ayakta kalmaları ve ilerleme kaydetmeleri giderek imkânsızlaşmaktadır. Büyüme, değişen Pazar, rekabet ve teknoloji şartlarına ayak uydurma bir ihtiyaç haline gelmiştir.”dedi.

KOSGEB AKTİF HALDEDİR

“Bu durum ise başta işletmelerin finansal ihtiyaçlarını ortaya çıkarmakta, kredi mekanizmasına olan ihtiyacını güçlendirirken finansal sistemin dinamik ve istikrarlı bir rota izlemesini gerektirmektedir. İşletmelerimizin bu gelişmeler rotasında önemli kamusal destek mekanizmalarından bir tanesi ise giderek daha da aktif hale gelen KOSGEB’dir. Ülke genelindeki tüm destek ve finansa erişim mekanizmalarında önemli kıstaslardan bir tanesi de KOBİ tanımlaması olmuştur. İşletmelerimiz açısından önemli bir belirleyici olan KOBİ tanımlamasında Net Satış hasılatının üst sınırı olan 40 Milyon TL ile bir daralma oluşturmakta ve işletmelerimizi zorlamakta idi. Bu bağlamda bu üst sınırın 40 milyon TL’den 125 milyon TL’ye yükselmesi önemli bir adım olmuştur. Güney Marmara işletmeleri adına finansa erişim koşulları, finansal aktörlerin rolü ve bunların devlet mekanizmaları ile desteklenmeleri konusunda GÜNMARSİFEED olarak takipçisi olacağız ve bölge işletmelerimiz adına federasyon olarak yapılabilecekleri gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu