Gündemİlçe Haberleri

Firari Hükümlüydü: Balıkesir’de Yakayı Ele Verdi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde jandarma, suçlu kişinin üzerinde kimlik belgesi olmadığını tespit etti. Ardından, suçlu kişinin şüpheli  hareketlerde bulunması üzerine jandarma, kişiyi durdurdu. Sonra, kişinin cinayet suçundan arama kararı olduğu çıktı.

 

 

Firari Hükümlüydü: Balıkesir’de Yakayı Ele Verdi.. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Avcılar Mahallesi sahil bölgesinde göçmen kaçakçılığına yönelik kontroller gerçekleşti. Gerçekleşen kontroller sırasında jandarma, 1 kişiyi şüphe üzerine durdurdu.

Kişinin Kimlik Belgesi Yok

Jandarma, kişinin üzerinde kimlik belgesi olmayan ve şüpheli tavırlar sergilediğini tespit etti. Ardından, kişiye yapılan kimlik tespitinde cinayet suçundan arandığı ortaya çıktı. Daha sonra kişinin, firari hükümlü D.Ü. (39) olduğu belli oldu. Ayrıca, cinayet suçundan kişinin hakkında 24 yıl 2 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

Firari Hükümlüydü: Balıkesir'De Yakayı Ele Verdi

Kasten Adam Öldürme Suçu

Jandarma, şüpheli kişiye yaptıkları sorgulamada 2006 yılında Edremit ilçesi Altınkum mevkisinde bir kişinin öldürülmesi olayının firarisi olduğunu tespit etti.  Son olarak jandarma ekiplerine, firari hükümlü D.Ü, yakayı ele verdi. AA’nın edindiği bilgiye göre, işlemlerinin ardından Burhaniye Kapalı Cezaevine sevki gerçekleşti.

Firari Hükümlüydü: Balıkesir'De Yakayı Ele Verdi

Cinayet hangi suç?

“Kişilere Karşı Suçlar” kategorisinde “Hayata Karşı Suçlar” başlığının altında yer alan kasten adam öldürme suçu, temel ve nitelikli hal olarak sınıflandırılmıştır. Cinayet olarak da adlandırılan bu suç, kişinin hayatına bilerek ve isteyerek son vermek anlamına gelmektedir.

Suçlu;

Hukuki anlamda suç, bir toplumdaki hukuki kurumlar tarafından ceza veya güvenlik tedbiri yaptırımına bağlanmış fiildir. Suçu işleyen kişiye suçlu veya fail denir. Hukukî anlamda bir kimsenin suçlu kabul edilebilmesi için suçun o kimse tarafından işlendiğinin hukukî süreçler sonucunda ispatlanması gerekir.

Firar eden hükümlü aftan yararlanır mı?

Aftan yararlanmak isteyen firarilerin hemen teslim olması gerekiyor. MADDE 7. Haklarında yakalama, tutuklama veya mahkumiyet kararı bulunup da firar halinde olanlar bu Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde resmi mercilere başvurup teslim olmadıkları takdirde bu madde hükümlerinden yararlanamazlar.

..Firari Hükümlüydü: Balıkesir’de Yakayı Ele Verdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu