Gündemİlçe HaberleriSiyaset

GEÇ Mİ KALINDI?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’de zeytin üretimine büyük zararlar verebilen zeytin sineği ile mücadelenin geç başlatıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Akın, Balıkesir’de 810 bin 290 dekar alanda 11 milyon adet zeytin ağacı bulunduğunu aileleri ile birlikte 20 bin 63 zeytin üreticisinin zeytinden geçimini sağladığını vurgulayarak, “Zeytin sineği ile mücadele geç başlatılmışsa zaten kar etmeyen üreticiler zarara uğrayacak. Körfez ve Güney Marmara bölgesindeki zeytin ve zeytinyağı üreticilerimiz endişeli” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan uçakla zeytinliklerin ilaçlanması çalışmalarını hem Meclis gündemine hem de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin gündemine taşıyan Balıkesir Milletvekili Akın, zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin endişelerini dile getirdi.Akın, Bakan Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Körfez ve Güney Marmara bölgesindeki zeytin üreticilerimiz, zeytin ağacı ve zeytin için en önemli zararlı olan zeytin sineği ile mücadele programına bu yıl geç başlanıldığını belirterek üründe kayıpların olacağından endişe etmektedirler. Özellikle Körfez bölgesindeki zeytin üreticilerimiz kış aylarının sıcak geçmesi nedeniyle zeytin sineği larvalarının erken erginleştiğini belirterek ilaçlamada geç kalındığı belirtmektedirler” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu