GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

Geleceğin Rehberlerinden Balıkesir Keşfi

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümünde 1. Sınıf öğrencilerinin kültürel mirası tanımaları amacıyla öğrenim gördükleri Balıkesir’e yönelik uygulamalı eğitim gezisi düzenlendi.

Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Köroğlu’nun gözetiminde, Arş. Gör. Arzu Kılıç ve Arş. Gör. Hasret Ulusoy Yıldırım rehberliğinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitim gezisinde öğrenciler, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Balıkesir’i yakından tanıma fırsatı buldular.Turist rehberi adaylarının dört grup şeklinde iki günde yarım günlük turlar şeklinde katıldıkları gezide öncelikle öğrencilere rehberlik mesleğinde bir turun nasıl başlaması gerektiği ve turun güzergâhı hakkında nasıl bilgi verileceği aktarıldıktan sonra Kuva-yi Milliye Müzesi bahçesinde Balıkesir’in tarihi, coğrafyası, sosyo-kültürel ve ekonomik yapısı hakkında anlatım yapıldı.

Arkeolog Aytekin Yılmaz eşliğinde Kuva-yi Milliye dönemine ait eserlerin ve Balıkesir’in arkeolojik ve etnografik değerlerinin sergilendiği Kuva-yi Milliye Müzesini ziyaret eden öğrenciler daha sonra Saat Kulesi ve Şadırvan hakkında da bilgilendirildi. Mutasarrıf Ömer Ali Bey Yazma Eser Kütüphanesi’ni ziyaret eden öğrenciler, Kütüphane Müdürü Şahin Gergin’den kütüphane hakkında bilgiler alırken, matbu eserlerin korunduğu ortamı ve Osmanlı’ya ilk matbaayı kazandıran İbrahim Müteferrika’nın matbaasında bastığı ilk kitap Vankulu Lügatı’nı da gördüler.

Fatih Sultan Mehmet’in veziri Zağnos Paşa tarafından yaptırılan Balıkesir’in en büyük ve görkemli camii olan Zağnos Paşa Camii’ni de ziyaret eden öğrencilere, Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi’nde de Osman Sipahi tarafından, eski dönemlere ait fotoğraflar ve fotoğraf makinaları tanıtıldı. Uygulama gezisi, Kuva-yi Milliye hareketinin ilk kararlarının alındığı Alaca Mescid ziyareti ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu