EkonomiGündemİlçe Haberleri

GMKA Destekli Kooperatif, Balya’da Kadın İstihdamına Katkı Sağlıyor

GMKA destek verdi, kadın üretimi ve istihdam güçlendi

GMKA Destekli Kooperatif, Balya’da Kadın İstihdamına Katkı Sağlıyor

GMKA destek verdi, kadın üretimi ve istihdam güçlendi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, Balya ilçesine bağlı Çarmık köyünde hayata geçirilen “Çarmıklı Kınalı Eller Üreterek Kalkınıyor” isimli projede, doğal ve organik ürünlerin üretimi ve kadın istihdamına katkı sağlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen proje, çiftçilere ve kadınlara yönelik eğitimlerle birlikte, yerel ürünlerin pazarlanmasını ve ekonomik güçlenmeyi hedefliyor.

Gmka Destekli Kooperatif Balyada Kadin Istihdamina Katki Sagliyor 1

Projede atıl haldeki bir binanın restore edilerek atölye ve satış ofisi olarak kullanılmasıyla birlikte, ürün paketleme, vakumlama ve ayıklama makineleri alınarak ürün tanzim ve satış noktası oluşturuldu. Üretim yapan çiftçilere ve kadınlara verilen eğitimlerle birlikte, salça, kurutulmuş meyve, reçel, sirke, turşu gibi birçok ürünün pazarlaması başladı. Özellikle bölgede yetişen ve yüksek gelir sağlayan yöresel badalan fasulyesi için de çalışmalar başlatıldı.

Gmka Destekli Kooperatif Balyada Kadin Istihdamina Katki Sagliyor 2

Kooperatif, doğal ve organik ürünleriyle pazarda yer edinmeyi amaçlarken, aynı zamanda badalan fasulyesi üretimiyle de yöresel lezzetleri tüketiciyle buluşturmayı hedefliyor. Bu projeyle birlikte, kadınlar daha fazla üretim yaparak kırsalda istihdamı güçlendiriyor ve başka kadınlara örnek oluyor.

Gmka Destekli Kooperatif Balyada Kadin Istihdamina Katki Sagliyor 3

GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, projenin başarılı bir şekilde ilerlemesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, projenin sadece kadın istihdamına katkı sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda köy sakinlerinin ekonomik ve sosyal hayatlarını güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Adıyaman, yeniden restore edilen köy binasının kullanımıyla ürünlerin pazarlanması ve dağıtımı için daha etkin bir altyapı oluşturulduğunu vurguladı ve böyle projelerin kadınların ekonomik güçlenmesine ve yerel ekonominin canlanmasına katkı sağladığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Sektöründe KEP Dönemini Başlattı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu