Etkinlikİlçe Haberleri

Gömeç’te Zeytinin Geleceği Paneli Olacak

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde düzenlenecek Cumhuriyetin yüzüncü yılında zeytin panelinde, konuşmacılar Profesör Doktor Doğan Kantarcı, Mustafa Tan, Erhan Ongun olarak yer alacak.

Gömeç’te Zeytinin Geleceği Paneli Olacak

Gomecte Zeytinin Gelecegi Paneli Olacak 1
Gömeç’te Zeytinin Geleceği Paneli Olacak

Programın Detayları Belli oldu

Gömeç Belediyesinin düzenlediği program 9 Aralık 2023 cumartesi günü Nuri Bozyel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Doğa Koruma ve Politikaları Uzmanı Itri Levent Erkol’un moderatörlüğünde program günübirlik ilerleyecek. Program akışı saat 13.45’te başlayacak. Cumhuriyet’in 100.yılında zeytinin durumu ve üreticiler açısından geleceği konuşulacak.

Gomecte Zeytinin Gelecegi Paneli Olacak 2
Gömeç’te Zeytinin Geleceği Paneli Olacak

Ekolojik Değerlendirmeler Yapılacak

Program dahilinde yer alan; konuşmacı Profesör Doktor Doğan Kantarcı, termik santraller ile çimento fabrikalarının zeytinlere etkileri üzerine ekolojik değerlendirme yapacak. Ardından ulusal ve uluslararası zeytin ve zeytinyağı üretimi ve fiyat hareketlerine ilişkin; Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konsey Başkanı Doktor Mustafa Tan bir konuşma yapacak.

Soru Cevap ve Ardından Kapanış

Son olarak imar ve yapılaşma faaliyetlerine değinecek olan Erhan Ongun (Gömeç Zeytinciler Derneği YK Üyesi) zeytinlik alanlara olumsuz etkilerinden bahsedecek. Program Soru cevap ile sona erecek. Program dahilinde çay ve kahve arası film gösterimi ‘Muğla’da Kömür İçin Yok Edilen Köyler’ Belgesel gösterimi yer alacak.

Haber: Alper Çobanoğlu

Yeşil çizik zeytin için yapılan coğrafi işaret başvurusu kabul edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu