Gündemİlçe Haberleri

Gönenli Vatandaşlar: ‘Fabrikayı İstemiyoruz’

Hasanbey Mahallesi sakinleri, Gönen Biyogaz Enerji Üretim Santrali'nin kapasite artışına karşı birleşerek tepki gösterdi. Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz liderliğinde gerçekleşen toplantıda, halkın fabrika ve çevre üzerindeki endişeleri dile getirildi.

Gönenli Vatandaşlar: ‘Fabrikayı İstemiyoruz’

Gonen Vatandaslari Fabrikayi Istemiyoruz 1
Gönenli Vatandaşlar: ‘Fabrikayı İstemiyoruz’

İşletmeyi İstemediklerini Dile Getirdiler

Gönen ilçesi, Hasanbey Mahallesi’nde faaliyet gösteren Toros Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.’ye ait biyogaz enerji üretim santralinin kapasitesini 50 bin tondan 480 bin tona çıkarma girişimine karşı, Gönen halkı adeta tek vücut oldu. Düzenlenen “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı”nda, vatandaşlar mevcut işletmeyi dahi istemediklerini birleşik bir şekilde ifade ettiler.

Gonen Vatandaslari Fabrikayi Istemiyoruz 2
Gönenli Vatandaşlar: ‘Fabrikayı İstemiyoruz’

Halkın Görüşleri Alındı

Toplantıya Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Balıkesir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Gökhan Öktem, Toros Gönen yetkilileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Toplantının amacı, Toros Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.’nin Gönen Biyogaz Enerji Üretim Santrali’nin kapasitesini artırma planlarıydı. İlk olarak projenin tanıtımı yapıldı ve ardından halkın görüşleri alındı.

Gonen Vatandaslari Fabrikayi Istemiyoruz 3
Gönenli Vatandaşlar: ‘Fabrikayı İstemiyoruz’

“Gönen halkı bu konudan çok şikayetçi”

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, fabrikanın kapasite artışına karşı çıkarak, “Gönen halkı olarak özellikle yazın çıkan koku sonucu çok rahatsız oluyoruz. Gönen halkı bu konudan çok şikayetçi. Bugün yapılan bu toplantının amacı da kapasitenin arttırılması ile ilgili. Bu ne demek? Bu koku 10 kat daha fazla olacak demek. Gönen 10 kat fazla olacak bu kokuyu kaldıramaz. Turizmimiz de bu kokudan zarar görüyor. Ayrıca, atıklar nedeniyle tarımımız da zarar görüyor. Onun için bugünkü mücadele bir başlangıç oluyor.” şeklinde konuştu.

Gonen Vatandaslari Fabrikayi Istemiyoruz 4
Gönenli Vatandaşlar: ‘Fabrikayı İstemiyoruz’

“O yüzden biz buradayız”

Balıkesir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Gökhan Öktem ise, sorunların farkında olduklarını belirterek, “Biz bu firmaya çok fazla idari yaptırım uyguladık, atık su konulu, koku konulu ve hala da uygulamaya devam ediyoruz. Bu konunun hassasiyetinin farkında olduğumuz için buraya ÇED gereklidir kararı aldık. Bu konuyu bakanlık değerlendirsin, halka izah edilsin, halk görüşünü bildirsin istedik. O yüzden biz buradayız.” dedi. Toplantının sonunda, Gönen Biyogaz Enerji Üretim Santrali’nin farklı bir noktaya taşınabilmesi için halk arasında imza kampanyası başlatılacağı belirtildi.

Haber: İHA

Balıkesir’in Temsilcisi Gönenli Sporcu Olacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu