EtkinlikGündem

Gezeravcı GUHEM’de Soruları Yanıtlayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile yarın Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla bir araya gelecek.

Gezeravcı GUHEM’de Soruları Yanıtlayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile yarın Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla bir araya gelecek. Gezeravcı’nın, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) yapacağı görüşmelerin detayları açıklandı. Programa TEKNOFEST yarışmacıları ve girişimciler de katılacak.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, GUHEM’de Bakan Kacır ile gerçekleştireceği video konferansın yanı sıra öğrenciler, akademisyenler ve gazetecilerle de görüşmeler yapacak. Ayrıca, Samsun, Hatay, Diyarbakır, Kocaeli, Konya, Balıkesir gibi illerde öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencileriyle canlı bağlantılar kuracak.

Gezeravcı Guhem'De Soruları Yanıtlayacak

Gezeravcı’nın ISS’den dönene kadar İstanbul-Taksim ve Ankara-Kızılay’da kurulan planetaryumlar açık olacak. Bu planetaryumlarda Türkiye’nin uzay misyonu anlatılacak ve film gösterimleri düzenlenecek. Ayrıca, Türkiye genelindeki bilim merkezleri ara tatil döneminde öğrenci ve gençler tarafından ziyaret edilebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu