Gündem

GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Zekai Kafaoğlu, ‘’ kültürel mirasımızı gelenek ve göreneklerimizi geliştirerek geleceğe taşımak ve Ramazan ayının huzur içerisinde geçirebilmesini sağlamak için varız’’ dedi.

‘BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİRİZ’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Ramazan ayının başlamasıyla birlikte teravih namazlarını hergün farklı bir camide cemaatle birlikte kılıyor. İftar programlarında ise Balıkesir merkez ve 20 ilçesinde düzenlenen sofralarda vatandaşlarla buluşuyor. Başkan Kafaoğlu halka hitabında yaptığı konuşmalarında ‘birlikte büyükşehiriz’ sözlerini yineliyor.

BU SEÇİM HEPİMİZİN VURGUSU

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl merkez ve ilçelerde belirli günlerde düzenlenen iftar sofralarında Ramazan ayının maneviyatının korunması hedeflendi. Başkan Kafaoğlu katıldığı ve Büyükşehir olarak düzenlediği iftar sofralarında halka yaptığı etkin sohbetlerle Ramazan ayını ve önümüzdeki seçimleri konuşuyor.

‘HALKIN MUTLULUĞU BENİM MUTLULUĞUMDUR’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Balıkesirlilerin mutlu şehirde mutlu bir ramazan ayı geçirmesi hedeflendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Hikmet Paşa meydanında düzenlediği iftarda Başkan Kafaoğlu halkla birlikte orucunu açtı. ‘’Önce vatandaş’’ diyen Başkan Zekai Kafaoğlu, ‘Balıkesirlilerle halkımızla birlikte olmak, gönüllerde olmak bizi mutlu ediyor. Halkımızın mutluluğunu görmekse bizleri motive ederek daha çok çalışmamız gerektiğinin azmini bizlere veriyor’ dedi.

HEDEF DAİMA İLERİ…

Başkan Zekai Kafaoğlu MERHABA’ya yaptığı konuşmasında’ Toplumsal ve insani dayanışmanın en üst düzeye çıktığı mübarek ramazanın bütün evlere, gönüllere, huzur ve bereket getirmesini Cenab-ı Mevlamdan niyaz ediyorum.’’ dedi. Kafaoğlu, ‘’Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş bu ay bereketi ile geldi. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak geniş coğrafyamızın en uç noktasında dahi olsa herkese ulaşmayı hedefledik. Amacımız belirlediğimiz hedefe durmadan ilerlemek olacaktır’’ ifadelerine yer verdi.

7’DEN 70’E GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeği 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Saatler öncesinden Ali Hikmet Paşa meydanını dolduran vatandaşlar, kurulan masalarda yerlerini alarak Kur’an-ı Kerim tilavetini dinlediler. Ezan’ın okunması ve Ramazan topun patlamasının ardından binlerce kişi orucunu açtı. Başkan Zekai Kafaoğlu, ‘Ali Hikmet Paşa Meydanında vatandaşlarımız ile birlikte iftarımızı yapıyoruz. Allah kabul etsin.’ dedi. Zekai Kafaoğlu, “Bir mübarek Ramazan ayında oruçlarımızı birlikte açtık, gönüllerimizi ve sofralarımızı birleştirdik. Balıkesir Kuva-yi Milliye şehri, işte Zağnos Paşa Camii’nin gölgesindeyiz. Osmanlı’dan önce Karesi Beyliği burada kurulmuş ve Osmanlı Beyliği’ne savaşmadan dahil olmuş. Osmanlı’ya katıldıktan sonra donanması ile beraber ciddi güç katmış, İstanbul’un ve Avrupa’nın fethinde çok önemli rol oynamış. Balıkesir, Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştiren Havranlı Seyit Onbaşı’nın memleketi. Balıkesir, Kurtuluş Savaşı’nda Zağnos Paşa Camii’ne gelip hutbe veren cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ayrı önem verdiği bir şehir. Balıkesirli 7’den 70’e 10 binin üzerinde vatandaşımız burada yüreklerini ve gönüllerini birleştirdi.’’dedi.

HEDEF 2023-2071

Hep beraber birliğimiz ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe kimse ülkemizin bileğini bükemeyecek, ezanımızı dindiremeyecek, bayrağımızı indiremeyecek. Ülkemizin hedefleri var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023-2053 ve 2071 hedefleri var. Balıkesir olarak bizde 2023’e hazırlanıyoruz. İnşallah plakası gibi Türkiye’de ilk 10 sırasına giren il olacağız” dedi. İftara yemeğine ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesinde görevli daire başkanları, AK Parti Balıkesir Milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı. Kamil Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu