GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerTeknoloji

Google’ın Brad’ine Yaş Sınırı Geldi; Çünkü Brad, Yanılabiliyor ve Taraflı Cevaplar Verebiliyor

Google’ın yapay zekâ uygulaması Brad, kullanıcılara 18 yaş sınırı getirdi.

 

Googlein Bradine Yas Siniri Geldi 1 Tr

 

Brad’e 18 Yaş Sınırı Geldi

ChatGPT ile birlikte hayatımıza giren yapay zeka uygulamalarına bir bir artıyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin çokça kullandığı yapay zekâ, tartışmalara sebep oluyor. Bazı etik konularda kısıtlamalar gelse de yine de kullanıcılar yapay zekâyı kendi çıkarları için kullanmanın bir yolunu buluyor. Makale ve tez yazımlarında da kusursuz sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. E-ticaret sitelerindeki ürün tanıtımlarından, özgeçmiş hazırlamaya kadar birçok sektörde yardımcı araç olarak kullanılıyor. Google’ın yapay zekâsı Brad de benzer şeyleri rahatlıkla yapabiliyor. Fakat Brad’in bazı kısıtlamaları var. Bunlardan bir tanesi de 18 yaş sınırı olması.

 

Googlein Bradine Yas Siniri Geldi 2 Tr

 

Taraflı Cevaplar Verebiliyor

Dünya gündeminde yer eden ve ChatGPT’ye rakip olan Google’ın Brad’i kullanıcılarına 18 yaş sınırı getirdi. Yapay zekâ konuşma uygulaması olan Brad internetteki tüm güncel bilgilere ulaşabiliyor. Güncel tüm verilere ulaşan Brad’in bir dezavantajı var. Brad’in dezavantajı da sınırlarının olması. Brad’in hâlihazırdaki bilgilerden faydalanıyor olması en büyük dezavantajı olarak ortaya çıkıyor. Çünkü Brad, yanılabiliyor ve taraflı cevaplar verebiliyor.

 

Eğer Taraflı Cevaplar Veriyorsa Seçimleri Etkilemek İçin Kullanılabilir Mi?

Bu ve benzeri soruları önümüzdeki zamanlarda daha çok soracağız. Belki de seçim sonuçlarına bile itiraz edilecek. Çünkü seçim sürecinde seçmeneler manipülatif saldırılara maruz kalıyor. Eskiden bu iş biraz yorucuydu. Fakat şimdi işler hiç de o kadar yorucu ve zor değil. Örnek verecek olursak tek kalemden çıkan propaganda metinleri bir çok hesaptan aynı şekilde paylaşılıyor. Sonrasında o hesapların bot olduğu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla herhangi bir konuyu manipüle etmek isteyen kesim doğrudan çuvallamış oluyor. Fakat yapay zekâda işler öyle yürümüyor. Yapay zekânın elinden çıkan her ürün eşsiz ve benzersiz oluyor. Benzer kelimelere takılmadan aynı konu üzerine birçok metin yazabiliyor. Dolayısıyla da seçim döneminde gerek görsel materyal gerekse metin anlamında derya deniz desek yeri var. Şimdi akıllara tek bir soru geliyor. Acaba bu seçimlerde yapay zekâ ürünü manipülatif çalışmalar ne kadar etkili olacak?

Bradai

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu