Gündem

Gördün ya, Muharrem Enişte !

Gördün ya, Muharrem Enişte !

 

 

Sezai Karakoç’un ‘Ey sevgili’ şiirindeki dizeleri sanırım birçoğumuz duyduk, dinledik, biliyoruz.

“…Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır

Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır…”

En vurucu dizeler de sanırım bunlar olsa gerek.

CHP Yalova Milletvekili, eniştemiz Muharrem İnce, bunlara takılmış ve göklerden gelen kararın neden Recep Tayyip Erdoğan lehine tecelli ettiğini merak ediyor.

“Göster bakalım kararı bana. Göklerden gelen bir karar varmış; mail mi geldi, facebooktan mı, twitterden mi, nereden geldi yahu “diyerek alaya alıyor ve ekliyor eniştemiz “Vahiy peygambere gelir. Tayyip Erdoğan’ın resminin altına yazılmış; ‘Üzülme Allah seninle’ böyle bir şey olabilir mi? Niye onunla; benimle olamaz mı? Neden onunla? Peygamber mi bu, kim bu” diye de soruyor.

Aslında, sözler, dizeler gayet açık ve net ama eniştemiz, kısaca Allah’a güvenmek, sığınmak, gücü yalnız ve yalnız O’nda aramanın meal edildiği mısrayı anlamlandıramadığı için beyin hata veriyor.

Dediler ki, ‘Muhtar bile olamaz’, oldu mu?

Oldu, çünkü göklerden gelen bir karar vardı.

Defalarca, devirmek için yollar denendi, devirebildiler mi?

Başaramadılar, kaderin üzerinde kader tecelli etti.

15 Temmuz’da tankla topla cana kastettiler, ne oldu?

Ters tepti, geceyi onaran bir mimar vardı.

Eniştemizin genel başkan olmak için yola çıktığı süreci biliyorsunuz. Güzel konuştu, iyi eleştirdi, aslında CHP’liler bile kendisinin Kılıçdaroğlu için söylediklerini teyit ediyordu ama kurultayda delegeye takıldı. Yani bazen doğruları söylemek, doğru tarafta olmak yetmiyor, düzen seni ve beraberinde götürmek istediklerini engelleyebiliyor enişte. Bunu bizzat yaşayıp tecrübe eden insansın, anlaman gerek.

Göklerden gelen karar, düzenin tertiplediği ayak oyunlarını, hain planları alt üst etmeye yeterli. Yani, Allah dilerse olur anlamında bir cümle.

Senin genel başkanlığın, O makam tarafından kabul görmemiş. Diğer tarafta ‘Muhtar bile olamaz’ denen adama yollar E-5 olmuş.

“Göster bakalım kararı bana, maille mi gelmiş” diye ti ye alıyorsun ya, 367 oyunuyla, geziyle, dış iş birlikçilerle, darbe teşebbüsüyle Allah sana ve senin gibi düşünenlere uygulamalı göstermiş ama “Vermeyince Ma’bud, neylesin Muharrem” eniştecim..

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu