Görüntülü HaberlerGündemİlçe Haberleri

Hamsi Bolluğunda Hava Şartları Etki Gösterdi

Marmara Denizi’nde havaların soğuması hamsinin bolluğuna neden oldu.

Hamsinin Kilosu 100 TL’den Satılıyor

Havaların soğuması ve yağışların başlaması ile birlikte Marmara Denizi’nde daha da bollaşan hamsi balık tezgahlarında yerini almaya başladı. Bandırma’da olumsuz hava şartlarına rağmen hamsi balığının kilosu 100 liradan satılıyor. Balıkçılar, fırtınanın dinmesi ile birlikte hamsi balığının kilosunun 70 liraya kadar düşeceği belirtiliyor.

Hamsi Bolluğunda Hava Şartları Etki Gösterdi

Balıkların Güncel fiyatları

Balık halinde, sardalye ve istavritin kilosu 70 liradan satışa çıktı. Ayrıca kolyozun kilosu 100, palamudun tanesi ise 150 liradan satılıyor. Diğer yandan lüfer balığının tanesi 180 ve torik balığının tanesi de 500 liraya alıcı buluyor.

İlgili Makaleler

Hamsi Bolluğunda Hava Şartları Etki Gösterdi

“70-80 liraya düşecek”

Balıkçı Metin Çokgezenler, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, özellikle hamsi balığının önümüzdeki günlerde daha da bollaşacağını ifade etti. Devamında, “Havaların soğuması ile birlikte hamsi balığı bollaştı ve fiyatı da uygun. Tezgahlarımızda bolca hamsinin yanı sıra torik ve lüfer de mevcuttur. Hamsi şu an fırtına nedeniyle 100 lira ama diğer günler 70-80 liraya düşecek. Denize az tekne açılabildiği için hamsi bu hafta sonu 100 liraya satılıyor” ifadelerini kullandı.

Hamsi Bolluğunda Hava Şartları Etki Gösterdi

Kaynak: İHA

Balıkesir’de Balık Fiyatları; Hamsi En Ucuzu mu?//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu