Gündemİlçe Haberleri

Vali Ustaoğlu’ndan Çocuk Hakları Günü Mesajı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, çocukların yaşama hakkı başta olmak üzere temel insani haklarına vurgu yaptı.

Vali Ustaoğlu’ndan Çocuk Hakları Günü Mesajı

Vali Ustaoglundan Cocuk Haklari Gunu Mesaji 1

Birleşmiş Milletler tarafından çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla kabul edilen 20 Kasım 1989 tarihli Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin yıl dönümü, dünya genelinde ve Türkiye’de “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu özel günde, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, çocuk haklarına yönelik önemli bir mesaj yayımlayarak, çocukların yaşama hakkı başta olmak üzere temel insani haklarına vurgu yaptı.

Türkiye’deki Çocuk Haklarına Vurgu

Vali Ustaoğlu mesajında, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, bütün çocukların yaşama hakkı, sağlık, eğitim, gelişme, istismar ve sömürüden korunma, aile hayatına katılma gibi temel hakları içerdiğine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’de gerçekleştirilen hukuki düzenlemelerle çocukların temel haklarının ve daha iyi şartlarda yetişmelerinin yasal güvence altına alındığını belirtti.

Vali Ustaoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda sağlık ve eğitim hizmetlerine kavuşmaları, bebek ölüm oranlarının azaltılması, çocuk işçiliği ile mücadele edilmesi, aşırı yoksulluğun önlenmesi, çocuk yaşta zorla evliliklerin engellenmesi gibi pek çok alanda önemli kazanımlar elde edilmiştir.

Kadın ve Çocuk Ölümlerinin Basındaki Yeri

Vali Ustaoğlu ayrıca, Ortadoğu’daki askeri çatışmalarda özellikle kadın ve çocukların hedef alındığı acımasız saldırıların, dünya kamuoyu tarafından yeterince ele alınmamasını, temel hak ve insanlık onuru sorunu olarak nitelendirdi. Türkiye’ye zorunlu göç nedeniyle gelen çocukların sağlık, barınma, eğitim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine de vurgu yaptı.

Vali Ustaoğlu, “Devletimiz hiçbir ayrım gözetmeksizin, temel hak olan çocuklarımızın yaşama hakkının korunması ve ülkemizdeki göçmen çocukların karşı karşıya olduğu risklere yönelik farkındalığın arttırılması için yürüttüğü çalışmalarla üzerine düşen sorumluluğunu hiç kuşkusuz yerine getirmeye devam edecektir.” diyerek mesajını tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Vali Ustaoğlu Yerel Ekonomi İçin Sahada

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu