Gündemİlçe Haberleri

‘Hayal et hedef koy’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde On Yedi Eylül Üniversitesine konuk oldu. Hisarcıklıoğlu, gençlere hayatından kesitlerle birlikte girişimcilik konusunda bilgiler verdi.

 

 

“Girişimcilik” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bizim hayalimiz kadın girişimcilerin, erkek girişimcileri geçmesidir. Böyle genç bir üniversitede bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Benim en mutlu olduğum anlardan biri gençlerle bir arada bulunmaktır. Gençlerle bir araya gelince en çok anlattığım girişimcilik konusudur. Ben ne bürokratım, ne de siyasetçiyim. Ben iş insanıyım. Girişimciliğin ana konusu ve amacı şudur, zengin olmak. Toplum olarak zengin olmak istiyoruz. Zengin olmanın yolu da girişimcilikten geçiyor. Milletlerin gücü artık silah gücü ile ölçülmüyor, girişimcilik ile ölçülüyor. Dünyada zenginlik, dünya liderliği yarışı ölçümü artık girişimciliktir. Bir ülkenin girişimcisi ne kadar çok ise o ülke o kadar zengindir. Evlerimizde huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamak istiyorsak girişimciliğe önem vermeliyiz. Bugün işsizlik girişimcilik ile çözülecektir. En çok sorulan soru şu: Girişimci doğuştan mı, yoksa sonradan mı olunur? Bence girişimci doğulmaz, girişimci olunur. Eğitim sisteminin girişimciliğe yol göstermesi gerekiyor” dedi.

 

ALTIN KURALLAR

Girişimcilikte başarılı olmak için gerekli olan altın kuralları öğrenciler ile paylaşan Hisarcıklıoğlu, “Girişimciliğin ilk şartı, hayal. Girişimci bir insan muhakkak hayal etmeli. İkincisi ise hedef koyman gerekiyor. Ama bunlar yeterli olmuyor. Başarı için muhakkak çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan hedefinize ulaşamazsınız. Diğer altın kural ise cesur olmak gerekiyor. Girişimcilikte başarılı olmak için kaybetmekten korkmamanız gerekiyor. Girişimci olmak istiyorsanız, başarının yanında başarısızlığın da olduğunu bilmeniz gerekiyor. Ayrıca kazanmak istiyorsanız dürüst olmanız gerekiyor. Gençler olarak sizden ümitliyiz“ dedi. iha

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu