Gündem

Hedef: ‘Engelsiz Üniversite’

Rektör Yardımcıları, dekanlar, genel sekreter yardımcısı, akademisyenler ve katılanların katıldığı etkinlikte, "Engelsiz Üniversite"; yaşam bütçesi yapılan çalışmalar ele alındı.

Hedef: ‘Engelsiz Üniversite’

Balıkesir Üniversitesi, “Engelsiz Üniversite Yaşamı” adlı bir çalıştay toplandı. Program, Engelli Öğrenci Birimi tarafından Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonu’nda yürütüldü.

Rektör Yardımcıları, dekanlar, genel sekreter yardımcısı, akademisyenler ve katılanların katıldığı etkinlikte, “Engelsiz Üniversite”; yaşam bütçesi yapılan çalışmalar ele alındı. Açılış konuşmalarını Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Demet Gönen Ocaktan, Balıkesir MTA Kuzeybatı Bölge Müdürü Vekili Özgür Özgüç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’un gerçekleştirdiği çalıştay, farklı oturumlarla devam etti.

Hedef: 'Engelsiz Üniversite'

Rektör Yardımcısı Avcıkurt, üniversite yönetiminin “Engelsiz Üniversite”; yaşam için aralıksız çalışmalarını belirtti. Çalıştay, ulaşım, fiziki alanlar, çevre ve sosyal olanaklar, iletişim, engelli hakları ve kullanım, sağlık olanakları, eğitim ve engelsiz üniversite olmak üzere 8 başlıkta çalışma grubuyla faaliyet gösterdi. Gün boyu devam eden olayların ardından tespitler ve çözüm önerilerinin sunulduğu süreklilik ile olay sona erdi.

Hedef: 'Engelsiz Üniversite'

 

Muhammed Can Akyürek

Balıkesir Üniversitesi’nde Vefa Gecesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu