EtkinlikGündem

Balıkesir’de Üreten Kadınlardan El Sanatları Pazarı

Balıkesir'in çeşitli ilçelerinde faaliyet gösteren dernek ve kooperatiflerin oluşturduğu Kadın Birliği Platformu, üreten kadınların emeklerine katkı sağlamak amacıyla el emeği ve geleneksel ürünler pazarını düzenledi.

Balıkesir’de Üreten Kadınlardan El Sanatları Pazarı

Balıkesir’in çeşitli ilçelerinde faaliyet gösteren dernek ve kooperatiflerin oluşturduğu Kadın Birliği Platformu, üreten kadınların emeklerine katkı sağlamak amacıyla el emeği ve geleneksel ürünler pazarını düzenledi.

Balıkesir 10 BURDA alışveriş merkezinde kurulan bu özel pazarda, üreten kadınların özenle hazırladığı el yapımı ürünler satışa sunuldu. Pazarda çeşitli ürünler uygun fiyatlarla müşterilerini bekliyor.

Balıkesir'De Üreten Kadınlardan El Sanatları Pazarı

Balıkesir’in farklı ilçelerinden gelen kadın kolları derneklerinin katkılarıyla oluşturulan geleneksel el sanatları pazarında, birbirinden değerli el emeği ürünleri bulmak mümkün. Belediye aracılığıyla toplanan ürünler, her ilçeden gelen kadınların ortak işbirliği ve emeğiyle bir araya getiriliyor. Ayrıca, derneğe üye olmayan bireylerin kişisel olarak hazırladığı ürünler de sergileniyor.

Sergide gönüllü olarak bulunan ve kendi yaptığı geleneksel ürünleri de satışa koyan Nakiye Özbek dışarıdan çok ilginin olduğunu, bu tarz etkinliklerin kadınların gelişimlerine katkı verdiğini belirterek 26-31 Aralık 2023 tarihleri arasında 10BURDA alışveriş merkezi meydanında açılacak olan sergiye herkesi davet ediyor.

Balıkesir'De Üreten Kadınlardan El Sanatları Pazarı

 

Haber Merkezi

Balıkesir’in El Sanatları Mirası: Basma Kumaşlar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu