GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Hedef LGS Ve YKS

BİGEP Köprüsünden Geçen Başarıyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde İl Milli Eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleşti. Vali Şıldak, Öğretmenevinde yapılan toplantıda, BİGEP projesinin kapsamı ile ilgili çalışmaları değerlendirdi. Tüm eğitim camiası öğrenci ve velilerinde desteği ile başarı köprüsünü inşa etti.

 

 

Hedef LGS Ve YKS…  LGS ve YKS yaklaşıyor. BİGEP ile eğitim camiası, eğitimdeki tüm doneleri kapsamlı olarak ele aldı. Vali Şıldak, öğrencilerin başarısını hedefledi. BİGEP ile tüm eğitim camiasını, danışman öğretmenler ve veliler tarafından destekledi. Ayrıca, Balıkesir’de LGS ve YKS sınavları için uygulanacak son yöntemler için bir deneme ve değerlendirme daha olacak.

Milli Eğitim Camiası Hedefe Odaklandı

Balıkesir’de Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesinin 5’inci değerlendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıya, Karesi ve Altıeylül ilçe Kaymakamları ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlıda mevcut. Ayrıca, AR-GE Ölçme değerlendirme birimi ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri de katılım sağladı. Balıkesir’de öğretmenler ve öğrenciler başarı için çalışıyor.

Başarı BİGEP’le Gönülden Geldi

Balıkesir Eğitim yatırımlarında son iki yılda altın çağını yaşadı. Bunun yanında depreme dayanıklı yeni okulların yapılması ve güçlendirilmesi sağlandı. Son iki yıl içinde güçlendirme eğilimi yüksek. Balıkesir’de 67 okulun sıfırdan yapımı sürüyor.

Egitiiiimm

Akademik Alana Odaklandılar

Vali Şıldak, eğitim yatırımları, projeli çalışmalar ve eğitim sürecindeki parametreleri ele aldı. Bu yıl Balıkesir’in eğitim süreci, BİGEP projesi ile özellikle akademik alana odaklı. LGS ve YKS Haziran’da yapılacak. Ayrıca, Proje Yükseköğretime Geçiş Sınavının Balıkesir’de en başarılı şekilde geçmesini planladı.

Balıkesir’de Deneme Sınavları Uzun Bir Aradan Sonra  İlkkez Yapılıyor

Balıkesir’de Milli Eğitim Politikalarına uygun öğrencilerin donanımlı bir şekilde yarınlara hazırlanması çalışması başarıyla devam ediyor. Vali Şıldak, çalışmalara katkı sunan Kaymakam, Büyükşehir Belediyesi, Müdürler, sponsorlar ve eğitim camiasına teşekkür etti. Artık, şehirde her ay deneme sınavları yapıldığına dikkat çekti. Şıldak, deneme sınavlarının şehirde uzun bir ara sonrasında ilk kez yapıldığını belirtti. Ayrıca, “Bunun anlamı başarı seviyesinin yüksekliği için başarı seviyesinin desteklenmesi ve değerlendiresi sağlanmalı” dedi.

Egitim

Her Öğrenciye Bir Danışman

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, her öğrencinin bir karne ile desteklenmesinin önemli olduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki AR-GE birimi Ve Ölçme Değerlendirme birimi BİGEP’i gündemine aldı. Yapılan deneme sınavları ile gerçek sınavlara daha iyi seviyede öğrenci hazırlanmış oldu. Okullarda her öğrenciye bir danışman öğretmen var. Ayrıca bu öğretmen, rehber öğretmenin dışında bir öğretmen oluyor. Dahası velilerle destekleniyor. Doğru tercihlerin yapılması adına Milli Eğitim teşkilatı güzel işlere imza atıyor.

BİGEP İle Başarı Çocuklarla Buluştu

Balıkesir’de merkezi sınavlarda çocuklar ,çok daha başarılı sonuçlarla sınavdan çıkacak. Yüzyüze eğitimler, eğitim kadrolarında eksik olmaması ve BİGEP ile başarı çocuklarla buluşuyor. BİGEP Eğitimdeki insan faktörünü hareketlendirdi. Ayrıca önemli bir motivasyon programı oldu.

Hiçbir Emek Boşa Gitmiyor

Her okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve her öğretmen yapılan çalışmanın ölçüldüğünü ve takip edildiğini biliyor. Bu çalışmalardan hiçbiri boşa gitmiyor. Ödüllerimizi Büyükşehir Belediyesi sağlıyor. Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi, merkezi sınav kalitesinin sponsoru. Ayrıca BİGEP ile ilçe belediyeleri ve sponsorlarda eğitime katkı sundu.

Eğitim ve Turizm Şehri

Savaştepe Öğretmen okulunun olduğu lise Tarım Lisesi olarak hizmet verecek. Marka okul hedefi ile 12 derslik ve 100 kişilik pansiyon yapımı sürüyor. Eğitim kampüsü haline gelecek. Eğitim alanında yapılan güçlendirmeler BİGEP Katkıları ve ilin idarecileriyle perçinleşecek. Ardından eğitim şehri ve turizm şehri olarak Balıkesir yarınlara daha güçlü ilerleyecek.

Haber: Muhammed Can Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız…

….Hedef LGS Ve YKS….

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu