GündemDünyadan Haberler

HEDEF NERESİ? CAMİNİN KENDİSİ Mİ BAHÇESİNDE DEĞERSİZ GÖRÜLEN YERLER Mİ!

Balıkesirliler Birliği Derneği Başkanı Mehmet Çalışkan Yücel Yılmaz’a sordu :  Zağanos paşa?

Bu İş Asfalt Parasına Benzemez!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katıldığı programda Dernek Başkanı Çalışkan’ın Zağnospaşa Cami bahçesindeki bazı yerlerin satışına ilişkin yanıt verdi. Zağnospaşayı alabilen çıkar mı? diye sordu? Deli saçması diyerek konuşmasına devam etti: “ Balıkesir’in konuşmaya ihtiyacı var demek ki. Bu iş asfalt parasına benzemez.50 peynirli şehir kitabının lansmanını yaptık. Erdek’te ki bir genç kızımız Dünya Şampiyonu oldu nasıl duyurabiliz derken Fox Tv’de XTV’ de biz Balıkesir’de kavga eden barışık olmayan bir Balıkesir görüntüsü verdik. Gerilimden bahsetmek artık Balıkesir için lüks. Zamanı doğru değerlendirmezsek şehirler rekabet halindeyken geri kalmışlığımızın belirteçleri de varken istikameti doğru yönlendirmek lazım.”

Başkan Yılmaz: “Hazmedemiyorlar”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konuşmasında çivi siyaseti olarak yorumladığı gündeme ilişkin şunları söyledi: Hazmedemiyorlar. Türkiye’de bir Camiyi satmaya kimin gücü yeter? Diye sordu. Buna inanıp bunun dedikodusunu yapanlarda bunların ekmeğine yağ sürüyorlar diyerek basında çıkan haberlerin saçmalıktan ibaret olduğunu söyledi. Konu saat kulesi, Kültür Merkezi, Spor alanları. Kot arazileri denen bir şey var. Ortaklık payı denilen bir tarlanın arsaya dönüşürken, kamu ortak payı ve vatandaşın arazisi istimlak edilir ve kamulaştırmak üzere istimlak edilerek tapusu verilir. Bu tip yerlerde okullarda, spor salonlarının yapıldığı yerlerde çok vardır. Bu yerleri de Belediyeye vatandaş zamanında bağışlar. Milli Eğitim, Diyanet, Sağlık Bakanlığı kullanır. Bu arazileri Devlet mahsuplaşma için her ilde kullanır. Bunu siyasi rant olarak kullanmak ve bir olay varmış gibi anlatmak hazmedememenin sonucudur.”

Yılmaz“Milletvekilinin yaptığı Hezeyandır”

Gündemde Balıkesir Belediyesi demek ki gerçeklerle dile getirilemiyor ve böyle hezeyanlarla dile getirilebiliyor diyerek konuşmasını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Muhalif Belediye Başkanlarından birine gidin yapılan işi onaylıyorlarsa biz yanlış yapıyoruz. Milletvekilimizin yaptığı açıklama tam bir hezeyandır. Balıkesir’i karalamak için daha kötü bir şey yapılamaz. Kendisinin biz Ankara’da yaptıklarıyla büyük işleri olacak diyorduk ama son yaptığı bize hoş gelmedi.”dedi.

“Bir Vekil Kuyuya taş attı hepimiz çıkarmaya çalışıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,“Cami satılıyor diye inanılıyorsa burada biz bir Milletvekilinin attığı taşı hep beraber çıkaracağız. Belediye’nin yeri Devletin hazinesine geçiyor. Deli saçmasının saçması bu. Konuşanlarda boş. Her yerde hizmet varken. Bizim günlük yaptığımız işin bedeli 2 trilyona yakın. Orada mahsuplaşılacak bedel çok küçük.2-7-8 metre. Rutinin dışında hiçbir şey yok. Hiçbir Belediye Başkanı kasamda para dursun daha rahat edeyim diye bakmaz. Borçlanabileceği en yüksek düzeyde borçlanır, hizmetlerini sonuna kadar vermeye çalışır.”

 

Yok efendim belediyeyi borçlu devraldım!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,“ Yok ben Belediye’yi borçlu devraldım diyenler zaten Belediyenin borçlanabilme limiti var devletin gözünde. Kimse gereğinden fazla borçlanamaz. Bizim Balıkesir’in Büyükşehir olması nedeniyle Fen İşleri Deposu, Araç platformu ve ihtiyaç büyük olduğu için 15 sene zaten Büyükşehir olduğunu tam gösteremez. Bu konunun Balıkesir gündemine gelmesi her bir Balıkesirliye hakarettir. Bunu gündeme taşıyanları kınıyorum. Çıksınlar İzah etsinler ”şeklinde konuştu. Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu