SiyasetTürkiye Gündemi

‘Hepatit A’ Aşısı Artık Türkiye’de Üretilecek

‘Hepatit A’ Aşısı Artık Türkiye’de Üretilecek

Hepatit A Asisi Artik Turkiyede Uretilecek 1
‘Hepatit A’ Aşısı Artık Türkiye’De Üretilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac Aşı Üretim Merkezi Açılış Töreni sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Hepatit A aşısının üretimini ülke sınırları içerisinde gerçekleştireceğini duyurarak, bu adımın Türkiye’yi dünya standartlarında aşı üretimi yapan dördüncü ülke konumuna taşıyacağını açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından önemli satır başları şu şekilde:

“Türkiye, toplam 29 bin metrekare fabrika sahasına sahip olan KeyVac Aşı Üretim Merkezi ile bu alanda öncü bir rol üstlenecektir. Koronavirüs sürecinde ülke olarak gösterdiğimiz başarıyı takdirle anıyoruz. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık ve herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunduk. Tescillenen aşılarımızı ücretsiz olarak vatandaşlarımıza sunmaya devam ettik.”

“Daha güçlü şekilde çıktık”

Erdoğan, ayrıca ekonomik alandaki sert adımlardan çekinmeyerek Türkiye’nin pandemi krizinden daha güçlü bir şekilde çıktığını vurguladı.

“Daha önce yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık ülkemizde üretilecektir. Bu önemli adımın ardından Türkiye, Hepatit A aşısını en üst dünya standartlarında üreten dördüncü ülke olacak. Yurt dışına bağımlılığımız azalacak ve ileri yetişmiş insan kaynağına sahip olacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KeyVac Aşı Üretim Merkezi’nin açılışının Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, Türkiye’nin büyüme hedefine destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Haber Merkezi

Bugün Kabine Kaçta Toplanacak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu