Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Heritage İstanbul Fuarı’nda

Balıkesir’in kültürel mirası Heritage İstanbul Fuarı’nda tanıtılıyor. Kültürel ve doğal mirasın yanı sıra; restorasyon, arkeoloji, müzecilik, kütüphanecilik gibi konuların ele alıyor. 7’inci Heritage İstanbul Fuarı’na katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla fuara damga vuran stantlar arasında yerini aldı. Büyükşehir; 32 ülkeden 120’nin üzerinde profesyonel katılımcı kuruluşa çalışmalarını tanıtıyor.

 

Heritage İstanbul Fuarı’nda.. BBB, Şehrin birçok noktasında bulunan tarihi yapıları restore ederek gün yüzüne çıkarttı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 7’inci kez kapılarını açtı. Bununla birlikte Heritage İstanbul Fuarı’na katılım sağladı. Dahası “Kültürel Miras, Doğal Miras” temasıyla 3-5 Mayıs günleri arasında açık kalacak. Fuar; müzecilik, arkeoloji, restorasyon, kütüphanecilik sektörlerinde faaliyet gösteren lider ulusal ve uluslararası firmaları, konferans, söyleşi ve atölye çalışmalarında alanında uzman değerli birçok isimle bir araya getiriyor. Heritage, kültürel miras bilincinin artması ve bu mirasın korunması konularını kendine sosyal misyon yaptı. Bununla birlikte bu misyon doğrultusunda ürün, hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen Heritage İstanbul Fuarı’nda stant açan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda gerçekleştirdiği çalışmalar var. Devamında bu çalışmalar; 32’si yurt dışından olmak üzere 120’nin üzerinde profesyonel katılımcı kuruluşa tanıtıyor.

Resim

Restorasyon ve Kazı Çalışmalarını Tanıttı

Belediye Başkanı Yücel, şehrin tarihi kimliğinin korunarak işlevsel bir şekilde geleceğe aktarılmasına büyük önem taşığını belirtiyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla şehir genelinde gerçekleştirilen; restorasyon, restitüsyon, röleve, sokak sağlıklaştırma ve meydan düzenleme çalışmaları var. Devamında bu çalışmalar; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan, Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Koray Karabulut ile personel tarafından ziyaretçilere anlattılar. Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından destek gördü. Bununla beraber Balıkesir’in kadim geçmişini gözler önüne seren; Antandros, Kyzikos, Daskyleion, Adramytteion kazı alanlarında çalışmalar devam etti. Devamında bu çalışmalar ile süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Toplu Resim

Antandros Dönemine Ait Sikke Basımı Gerçekleşti

Ayrıca fuarın en beğenilenlerinden  olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi standında, M.S. 202-235 yıllarına yolculuk yapıldı. Bu yolculukta Marcus Aurelius Severus Alexander dönemine ait Antandros sikkesi ziyaretçiler tarafından basıldı.

Toplu Fotograf

Tarihi Belediyeler Panelinde Balıkesir Konuşulacak

Son olarak fuarın son günü olan 5 Mayıs Cuma günü 10.30-11.30 saatleri arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Koray Karabulut ‘Tarihi Belediyeler Paneli’ne katılıp Balıkesir’in tarihi mirasını anlatacak.

…Heritage İstanbul Fuarı’nda…

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu