Gündem

HÜKÜMLÜLERE KAMU HİZMETİ CEZASI “ÇEVREYİ TEMİZLE SORUMLU OL”

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” uygulamasını Balıkesir’de yaşama geçirdi. Bu Proje ile Balıkesir’de ve Türkiye genelinde uygulanacak denetimli serbestlikle kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma kapsamında kamu hizmeti cezası olarak piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire alanları gibi uygun görülen yerlerde temizlik çalışması yaptırılıyor.

 

TEMİZ ÇEVRE PROJESİ

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlıkça başlatılan “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” uygulamasını Balıkesir’de yaşama geçirdi. Bu Proje ile Türkiye genelinde denetimli serbestlik infaz uygulamalarından kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma diğer adıyla kamu hizmeti cezası kapsamında piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire alanları gibi uygun görülen yerlerde temizlik çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlandı..

DENETİMLİ SERBESTLİK

Denetimli Serbestlik uygulamaları kapsamında haklarında “kamuya yararlı işte çalıştırılma” kararı verilen hükümlülerin çalışma sürelerini yerine getirilmesini sağlamayı ve yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmeyi, temiz ve sağlıklı bir çevrenin bütün canlıların yaşayabilmesi bunun ancak sağlıklı ve temiz bir çevre ile mümkün olabileceği amacını güden proje ile temiz ve doğal bir çevre çalışması yapıldı.

SORUMLULUK SAHİBİ BİREY

Yapılan projedeki çalışma ile; Ortak paylaşılan yaşam alanları, doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması, çevre temizliğinin sağlanması ve doğanın korunması, sosyalleşmelerinin teşvik edilmesi ile, suça karşı korumayı, üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, olmayı beraberinde getiren davranışlarla sorumluluk sahibi bir yaşam biçimi hissettirildi. Türkiye genelinde önceki gün eş zamanlı olarak başlatılan program kapsamında, Balıkesir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü denetiminde  kamu hizmeti cezası  infaz işlemleri devam eden yükümlüler tarafından Balıkesir Şehitler Parkındaki gerçekleştirildi.

UYGULAMAYA KATILANLAR

Projenin uygulama aşamasına Balıkesir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Tanrıtanır Cummhuriyet Savcısı Adem Babacan, Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire  Başkanı Vehbi Yörük,Kentsel Tasarım Şube Müdürü  Mehmet Bora Dönmez, Atık Yönetimi Şube Müdürü Volkan Karateke, Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı İlyas Çakmak, Denetimli Serbestlik Şefi İsmet Ay  diğer idareciler  ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Karesi Belediyesi Müdürlüğü personeli katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu