GündemKöşe Yazıları

HÜLYALI BAKIŞ

Yepyeni hâliyle dünyaya gelen taptaze hayallerin de ölüm vakti olur mu? Ölmeden toprağa girerse yazık olur o hayaller. Hicran yarasına bulanan düş kırıklarının can kırıntılarına saklanır çocukluk. Hicran pınarından yudumlanan vuslat; sonsuzluğu su/sar, kana kana (su)sar. Baktı ki sesini duyan yok, işte o vakit sonsuza dek konuşmaz ve susar. Güvensizlik kıskacına tutulan öz güvenin pelerinine sımsıkı tutunmak ister iki damla gözyaşı. Dudağımda bir katre tebessümün izleri, inişli çıkışlı bir yolculuğa salınır. Her yeni doğan gün ile birlikte aslında bir adım daha yaklaşıyoruz ölüme. Bir avuç gözyaşında pırıldar gönül yıldızı, akmayan gözyaşına gebe kalır hüzün. Kusurları örtmede gece gibi olur vicdan, sevgisini sergilerken gündüze boyanır heyecan. Gül dalından sıyrılarak leylak ağacına uzanıp da sarmaşığa yuva yapar hayaller. Küle dönen umutların alevlenmesinde yoldaş olur baş tacı fikirler.

Ne güzeldir bir duanın içinde yer alabilmek, ne özeldir gül kokan bir tenin öpülesi ellerine erişebilmek. Zangır zangır titreyen, gönül telini titreten düş perdesinde salınır iç güzellikler. Kesik kesik nefeslenip de aşk figanıyla dalgalanan yürek feryadı nasıl da mücadele eder nefsiyle. Yürek yangınımız ansızın kabarır da sevgi selini damıtmak ister vuslat saati. Acımtırak bir sevdaya aşina olmak yerine bir demet huzurun parıltısında demlenir mevsim. Gönül çağlayanındaki hülyanın vaveylasını dinler kahverengimsi düşler. El yordamıyla dalgalanırcasına ilmek ilmek işlenen düşler kalp gergefine şefkatini işler. Ne güzeldir yağmurumsu bestenin hicran metaforunda salınmak. Naçar yüreğin titreyen gönül teline kırmızı halılar döşer aşk yolcusu. Yaşamın pırıltıları ansızın balta girmemiş sevinç ormanında körebe oynar ve duaya yol alır her şey. Ansızın gökyüzüne el sallar düş perimiz, yolcusu oluruz bir cümledeki son noktanın.

 

 

 

ELİF YAVAŞ

 

TARİH = 27 Haziran 2019 – Perşembe

 

NOT = “29. Sabahattin Ali Kültür Günleri” Davetine Bir Gün Kala / Kırklareli Edebiyat Programı Yolculuğumuzun Bir Gün Öncesi

 

Edremit / BALIKESİR / TÜRKİYE

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu