GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İçişleri Bakanı Soylu’dan Polis Alımı Müjdesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “15 bin yeni polis alıyoruz. Bunun büyük bir bölümünü İstanbul’a vereceğiz. İstanbul’u dünyanın en güvenli şehri haline getireceğiz.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “15 bin yeni polis alıyoruz. Bunun büyük bir bölümünü İstanbul’a vereceğiz. İstanbul’u dünyanın en güvenli şehri haline getireceğiz.” dedi.

Soylu, Eyüpsultan Kültür Merkezi’nde AK Parti ve MHP kadın kolları üyeleriyle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Soylu, İstanbul’da aralarında sözde Türkiye sorumlusunun da bulunduğu 8 DHKP/C’li teröristin yakalandığını anımsatarak, “Teröristleri sadece dağlarda değil şehirlerdeki inlerinde de uzun zamandan beri takip ediyorduk. Allah nasip etti hepsini bir yerde yakaladık.” diye konuştu.

Hocalı katliamı kurbanlarını da anan Soylu, “Hocalı’da 27 yıl önce bugün 613 sivil Azeri kardeşimiz maalesef Ermenilerce katledilmiştir. Kimse özür dilemedi, aksine bu katliamı yapanlar Ermenistan’da yüksek makamlara getirildi. Hocalı hadisesi bir katliamdır. Dünya 27 yıldır bu utançla yaşamaktadır.” ifadesini kullandı.

Terör örgütü PKK’nın AB Parlamentosu’na zarar verdiği olaylara değinen Bakan Soylu, şöyle konuştu:

“Avrupa’da Apo için eylem yapan PKK’lılar dönmüşler AB konseyi binasına saldırmışlar. 3 polisi taşla yaralamışlar. Avrupa bunlara yıllardır hamilik yapıyordu. Her türlü imkanı sağlıyordu. Ne oldu? Sahip çıkabildi mi? Kontrol edebildi mi? PKK Avrupa’daki uyuşturucu ticaretinin yüzde 80’inden fazlasını elinde tutmaktadır. Avrupa’nın ortasında haraç topluyor. Her türlü illegal işlerin içinde. Tek tük yasak getirmeye başladılar ama iş işten geçti, kontrolden tamamen çıktılar. Buraya yazıyorum, Avrupa gün gelecek PKK ile mücadelede bizden yardım isteyecek. Mahcup mahcup bize ‘Bunlar terörist, gelin bize yardım edin.’ diyecekler.”

Bakan Soylu, “HDP hariç diğer partilere sesleniyorum. Geçen seçimde de söyledik, CHP’lilere neredeyse yalvardık tek tek, Saadet Partililere bütün partilere, bunları şımartma. Bunları şımartırsanız kaseti tekrar başa sarmaya çalışırlar. Bunlar ülkemize kayıptır, milletimize kayıptır. Bu da geleceğimize kayıptır.” diye konuştu.

Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla büyük bir dönüşüm geçirdiğine vurgu yapan Soylu, “Başı açığı da örtülüsü de Meclis’e giriyor mu? Giriyor. Peki ne oldu? Zayıfladık mı? Daha mı büyüdük? Cumhuriyetimiz daha güçlendi.” değerlendirmesini yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu