GündemÖzel Haberler

Ilgar, “Umudum dere projesi”

Bu hafta ‘ Muhtarlar Konuşuyor’ köşemizin konuğu Akıncılar Mahallesi Muhtarı Fatma Ilgar oldu.

 

 

3 dönemdir muhtarlık yapan Ilgar, “Şehrin göbeğinde bir mahalle olmasına  rağmen çok köhne kalıyor. Mahallemde belediyeye ait bir yer yok, hepsi şahsa ait yerler. O yüzden şimdiye kadar bir çözüm bulunamadı. Umudum dere projesi. İnşallah çözüm bulunacak” dedi.

 

“Yenilik istiyoruz”

 

Mahallesinde yenilik olmasını isteyen Muhtar Ilgar, “2004’ten bu yana muhtarlık görevimi yerine getiriyorum. 3 dönemdir muhtarım. Mahallemizde çocuk parkımız, eğlence yerimiz, oturmak içim cay bahçelerimiz yok. Her yere çok yakın bir mahalle ama çok atıl binalar ile dolu. Genel olarak iş yerleri var. Akıncılar mahallesinin siz de biliyorsunuz Balıkesir’in merkezi. Şehrin göbeğinde bir mahalle. Buna rağmen çok köhne kalıyor. Arka taraflardaki  iş sahipleri ve oradaki binalarda oturan vatandaşlar gündüz alınan alkolden çok şikayetçi. Mahallenin insanı olmayan bu madde bağımlıları  tenha kaldığı için bu tür gündüz orasını seçiyor. Bu yüzden gün içerisinde yaşadığımız sıkıntılar oluyor. Mahalle sakinleri oraların temizlenip, atıl binaların yıkılmasını istiyor.  Bir yenilik ile bundan kurtulabiliriz” dedi.

 

“Şahsa ait yerler ve miraslı”

 

Ev sahipleri ve aileler “biz çocuk büyütüyoruz ama başka mahalleye gittiğimiz zaman bunların farkını görüyoruz. Abla burada çocuk büyütmek istemiyoruz” diye konuşuyor Fakat şöyle de bir durum var. Mahallemde belediyeye ait bir yer yok. Hepsi şahsa ait yerler ve miraslı. Onların da bazıları değerlenecek kalsın diye bakıyor, kimisi de satılsın istiyor. O yüzden kendi aralarında bile henüz anlaşamıyorlar. Onun için de şimdiye kadar bir çözüm bulunamadı. İnşallah çözüm bulunur” şeklinde konuştu.

 

“Çok güzel planlar var”

 

Akıncılar Mahallesi Muhtarı Fatma Ilgar, “Benim umudum dere projesinde. İnşallah her şey güzel olacak. Çok güzel planlar var. Onunla birlikte başlayıp, üstesinden gelineceğini düşünüyorum. Benim mahallemde oturan vatandaşlar da çok güzel sokaklarda oturmayı hak eden vatandaşlar. Elbet ki çocukların bir yeşilliğe çıkma ihtiyacı var. Onun için en çok istediğimiz çocuk parkı. Bu üç dönemdir sürekli hep mücadelesini veriyoruz. Allah razı olsun her konuda yardımcı olduğu gibi bu konuda da  “Yer göster yapalım” diyorlar. İşte bizim de sıkıntımız yerimiz yok. Ondan dolayı olamıyor. Bu proje ile bunun için gerekli yerlerin çıkacağına inanıyorum. Dilerim çok güzel bir şekle gelecek” dedi.

 

“Allah bin kere razı olsun”

 

Muhtarlığı çok sevdiğini dile getiren Ilgar, “Muhtarın öncelikle insanları sevmesi gerekiyor. O da insanın yapısında olması gerekiyor. Muhtar oldum insan sevmem gerekir şeklinde değil. Öncelikli olarak insanların kendilerini sevmektir. Benim burası hiç boş kalmaz. Uğrayıp hal hatır sorarlar, bir sorun varsa çözüm bulunmasını isterler. Genel olarak gelen vatandaş yardım için geliyor. Elbette ki biz de yetkili merciler ile bunları çözüyoruz. Allah razı olsun başkanlarımız, başkan yardımcılarımız, sosyal yardımlaşma müdürlerimiz hepsi bu konuda çok titiz davranıyorlar. Her şey yapılıyor. Gerçekten hepsi oluyor. Hiçbir vatandaşımız mağdur kalmıyor. İhtiyacı olan tüm herkese gidiyor Kömüründen gıdasına kadar veriliyor. Bu sadece ramazan ayı ile de sınırlı kalmıyor. Yardımlar ramazan sonrasında da devam ediyor. Vakıflar da bu konuda çok yardımcı oluyor. Allah bin kere razı olsun. O konuda çare bulabiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Güler yüz, tatlı dil”

 

Güler yüz ve tatlı dilin önemine değinen Ilgar, “Buraya bazıları gelip eşini anlatıyor, bazıları sorunlarını paylaşıyor. Tabi bayan olunca daha farklı oluyor. Onları sürekli dinliyoruz. İnsanların öncelikle beklediği zaten güler yüz, tatlı dil.  İnşallah yapabiliyoruzdur. Şimdiye kadar kimseden kötü bir şey duymadım ama insanız sonuçta. Bilmeden bir hata yaptıysam da sizin aracılığınız ile hepsinden özür diliyorum. Şu anda 3 bayan Karesi’de 2 bayan da Altıeylül’de varız.  Vatandaşlar “Bayanlar daha rahat gelebiliyoruz” diyorlar. Diğer muhtar arkadaşlarımız da titiz davranıyorlar ama bayanlarda genelde duygusallık daha fazla oluyor. Benim burası hiç boş kalmaz. Bazen mahalle sakinlerinden arayıp abla biraz canım sıkkın bir bana gelir misin dediklerinde gidiyoruz.  Evlerine kadar gidip dertlerini dinliyor, çözüm bulmaya çalışıyoruz. Severek yapıyoruz. O da onları mutlu edip, sevindiriyor. Değer gördüklerini hissediyorlar. Çok anılarımız var. Genelde aileler ile ilgili anılarımız oluyor. Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, güzeliyle hepsi bende saklı kalıyor” dedi.

 

“Ümidim dere projesi”

 

Seçmen sayısının bu yıl düştüğünü belirten Ilgar, “Seçmen olarak sayımız bu yıl. 786’ya düştü Genelde biliyorsunuz buraları bir kaç sokak hep iş yeri. Konut az. Dere projesi ile birlikte iş yerlerinin çoğu gidecek. Sayımız o zaman fazlalaşır diye düşünüyorum. Belediyeler ile aramızda hiçbir sıkıntı yok. Şu an mahallem mezbelelik. Her şeye ihtiyacı olan bir mahalle. Bir yerlerden başladığımızda gerisi gelecek diye düşünüyorum. Önemli olan buradaki sanayinin kalkması ve gündüzleri madde bağımlısı insanlardan kurtarılması. Çünkü sürekli  telefonlar geliyor. “Yine bir araya geldiler, alkol alıyorlar” diye. Zaten ben kendim de kontrollere çıktığım zaman çok şahit oldum. Terkedilmiş hurda araçlar vardı. Onları kaldıramıyorduk. Sağ olsun belediyemiz onları da kaldırttırdı. Onların içi de kötü amaçlı kullanılıyordu. Karşılarında oturan ev sahipleri var. Yaz kış devam ediyor. Yazın daha da büyük sıkıntı oluyor. Onun için oralarda oluşan ağaçları kestiriyoruz. Ama kesin çözüm değil. Sonuçta ailelerin geçtiği yerler. Birinin başına bir şey gelmeden bunun önlenmesi lazım. Dediğim gibi tek ümidim dere projesi. Nasıl bir çöplüğe bir çiçek ekerseniz de etrafını temizlersin, orası da olsun, burası da derken mis gibi olur. Onun gibi inşallah yakın bir zamanda burası da olacak. O güzelliğin yanında çirkinlikler olunca vatandaş da görecek ve yavaş yavaş güzelleşecek. Mahallem sıkıntılı olduğu için hemen başlanamıyordu ama bu yıl biteceğini ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi. Merhaba Haber Merkezi

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu