SiyasetTürkiye Gündemi

İmamoğlu’ndan Kurum’un Adaylığı Sonrası İlk Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul adayının Murat Kurum olduğunun açıklanmasının ardından ilk kez konuştu.

İmamoğlu’ndan Kurum’un Adaylığı Sonrası İlk Açıklama

Imamoglundan Degisim Sitesi

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’taki yerel seçimlerin 2019’dan daha zor geçeceğini belirtti. İmamoğlu, “Kurum’u yenebileceğinden emin” olduğunu ifade etti. Ayrıca, mahkeme tarafından verilen 2,5 yıl hapis cezası ve siyasi yasak konusunda da “hiç endişe duymadığını” vurguladı.

“Bırakın bu konuda endişelensinler”

İmamoğlu, Reuters’a verdiği röportajda, Mart ayındaki yerel seçimlerin Türk halkının “demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü” arzusuna ilişkin bir mesaj vereceğini söyledi. Muhalefet partilerinin ittifak içinde olmamasının seçim hedefini zorlaştırdığını kabul eden İmamoğlu, “Bu şehrin demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü açısından Türkiye’ye mesajlarını verebileceği bir süreci görmek ve deneyimlemek istiyoruz. Eğer bu gerçekleşirse elbette hükümete çeşitli mesajlar gönderilecek. Bırakın bu konuda endişelensinler” dedi.

“Daha zor olacak”

Seçimlerin daha zor olacağını belirten İmamoğlu, diğer muhalefet partilerinden ve AK Parti’den seçmen kazanabileceğini ifade ederek, “Gerçek şu ki, geçen seçimden daha zor olacak. O zamanlar ittifaklar daha net bir konumdaydı” diye konuştu. İmamoğlu, merkezi hükümetin baskı ve engellemelerine rağmen İstanbul’da hizmet ve kalkınma sağladıklarını söyledi. İmamoğlu, “Kamu bankaları bize herhangi bir finansman imkânı sağlamadı. Bütün bunlara rağmen çok başarılı bir dönem geçirdiğimizi söylemek isterim” şeklinde konuştu.

“Hiç endişe duymadım”

Ayrıca, Kurum’un adaylığının şansını etkilemediğini söyleyen İmamoğlu, mahkeme tarafından verilen 2,5 yıl hapis cezası ve siyasi yasak konusunda da “hiç endişe duymadığım” dedi.

Haber: Elif Şahin

İşte Belediye Başkan Adayları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu