Dünyadan Haberler

Ingenuity’nin Son Görüntüsü ve Gelecek Planlar

NASA’nın Mars gezgini, arızalı olan Ingenuity helikopterininin fotoğrafını çekti

Ingenuity’nin Son Görüntüsü ve Gelecek Planlar

NASA’nın Perseverance gezgini, arızalı Ingenuity helikopterinin Mars yüzeyinde tek başına dururken çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Geçtiğimiz haftalarda rotor arızası nedeniyle işlevsiz hale gelen Ingenuity helikopteri, NASA’nın Perseverance gezgininin kamerası tarafından Mars’ın uzak bir kumulunda tek başına görüntülendi.

Ingenuity’nin son görüntüsü

Ingenuity, 18 Ocak’ta gerçekleştirilen bir uçuş sırasında Mars’ın şekilsiz ve kumlu bir bölgesine iniş yaparken rotorlarında hasar almıştı. Helikopter genellikle kayalar gibi çevresel özelliklerden yararlanarak yönünü belirliyordu, ancak 72. uçuşunda bu özellikler olmadan uçmuş ve iniş yapmıştı. Bu sırasında rotor kanatlarının Mars yüzeyine temas ettiği ve bir kanadın kırıldığı görüldü.

Ingenuity, Perseverance gezgini ile birlikte 18 Şubat 2021’de Mars’a iniş yapmıştı. Ingenuity, Nisan 2021’de Mars’ın atmosferine ilk kez çıkarak tarihe geçmişti. Ingenuity ve Perseverance ikilisi, Jezero Krateri olarak bilinen bir bölgeyi araştırarak Mars’ta antik su kütlelerinin izlerini arıyor ve potansiyel olarak yaşam barındırmış olabilecek alanları keşfediyor.

NASA, gelecekte Titan’ı keşfetmek için Dragonfly adlı başka bir insansız hava aracı geliştiriyor. Ayrıca Mars için daha gelişmiş helikopterler üzerinde çalışmalar devam ediyor.

 

 

Haber: Bülten

NASA’nın Hedefi Europa’da Yaşam İzlerini Keşfetmek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu