GündemTürkiye Gündemi

İnstagramı En Çok Erkekler mi Kadınlar mı Kullanıyor?

Türkiye’de bireylerin en fazla kullandıkları sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları belli oldu. Buna göre bireylerin kullandıkları uygulama oranları da ortaya çıktı.

 

İnstagramı En Çok Erkekler mi Kadınlar mı Kullanıyor?… Buna göre bireyler sırası ile %84,9 WhatsApp, %69,0 ile YouTube ve %61,4 ile Instagram oldu.

İnstagramı En Çok Erkekler Mi Kadınlar Mı Kullanıyor?

Whatsapp Ve İnstagram Favori Oldu

En fazla kullanımı olan sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları cinsiyete göre inceleme gerçekleşti. Böylelikle, erkeklerin en fazla %88,7 ile WhatsApp oldu. Ayrıca %72,6 ile YouTube ve %63,5 ile Instagram uygulamalarını, kadınların %81,1 ile WhatsApp, %65,4 ile YouTube ve %59,3 ile Instagram uygulamalarını kullandığı gözlendi.

İnstagramı En Çok Erkekler Mi Kadınlar Mı Kullanıyor?

Öte yandan Hane halkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçları belli oldu. Sonuçlara göre; 2023 yılında evden İnternete erişim imkanı olan hanelerin oranı bir önceki yıla göre 1,4 puan arttı. Böylece, %95,5 oldu. İnternet kullanım oranı, 16-74 yaş grubundaki bireylerde 2022 yılında %85,0 iken 2023 yılında %87,1 oldu. Cinsiyet ayrımında 2023 yılında İnternet kullanım oranı; erkeklerde %90,9, kadınlarda %83,3 oldu.

Instagram ne amaçla kurulmuştur?

Oldukça genç yaşta Instagram’ı kuran Systorm ve Krieger, fotoğrafları kolayca düzenleyen ve bunu ağınızla paylaşmanıza olanak sağlayan bir uygulama geliştirme fikriyle yola çıkıyor. Instagram’ın kuruluşu internet kullanıcılarından oldukça iyi tepkiler alıyor.

İnstagramı En Çok Erkekler Mi Kadınlar Mı Kullanıyor?

Instagram’da ne yapılır?

Öncelikle İnstagram bir sosyal medya yönetim aracı olarak kabul edilebilir. Instagram cep telefonu ve tabletler üzerinden kullanılabilen bir mobil uygulamadır. Kullanıcılarının video, fotoğraf ve resim paylaşımı için olan bir platformdur. Kurulduktan sonra bilgisayar üzerinden de kimi paylaşımlar yapılabilmektedir.

Instagram hesabı ne demek?

İnstagram, bir sosyal medya platformudur ve kullanıcıların fotoğraf ve video paylaşmasına olanak tanır. Profesyonel hesap, Instagram’ın işletmeler ve markalar için sunmuş olduğu bir hesap türüdür.

Haber: Muhammed Can Akyürek

..İnstagramı En Çok Erkekler mi Kadınlar mı Kullanıyor?…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu