Gündemİlçe Haberleri

Irak’ın Kuzeyinde Çıkan Çatışmada Şehit Sayısı 9’a Yükseldi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, terör örgütü PKK unsurlarının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir üs bölgesine sızmaya çalıştığı çatışmada, 9 asker şehit oldu.

Irak’ın Kuzeyinde Çıkan Çatışmada Şehit Sayısı 9’a Yükseldi

Kuzey Irakta Bir Askerimiz Sehit Oldu

Şehit Sayısı 9’a Yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 12 Ocak 2024 tarihinde yaşanan olayda, teröristlerin üs bölgesine sızma girişimi sırasında çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu. İlk açıklamalarda 5 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı belirtilmişti, ancak sonraki bilgilendirmelerle şehit sayısının 9’a yükseldiği açıklandı. Çatışmada sızmaya çalışan teröristlerden 15’i etkisiz hale getirilirken, bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile millete başsağlığı ve sabır dileği iletti. Açıklamada ayrıca, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi. Bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtilirken, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede kararlılıkla hareket ettiği vurgulandı.

Haber Merkezi

Balıkesir’e Şehit Ateşi Düştü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu