Gündemİlçe Haberleri

İş Birliğiyle Balıkesir’de Meyvecilik Gelişiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Balıkesir'de Meyveciliği Geliştirme" projesi kapsamında Balıkesir'in meyvecilik potansiyelini artırmak için önemli adımlar atmaya devam ediyor. 

İş Birliğiyle Balıkesir’de Meyvecilik Gelişiyor

Is Birligiyle Balikesirde Meyvecilik Gelisiyor 1
İş Birliğiyle Balıkesir’De Meyvecilik Gelişiyor

Toplamda 150 Bin Adet Fidan Dağıtılacak

Projenin ilk aşamasında, Sındırgı ilçesinden başlayarak 20 ilçede gerçekleştirilecek olan dağıtımlarla birlikte toplamda 100 bin adet ceviz ve 50 bin adet badem fidanı üreticilere teslim edilecek. Bu önemli adım, Balıkesir’in eşsiz doğası, verimli toprakları ve uygun iklimiyle meyve üretimi için ideal bir bölge olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Is Birligiyle Balikesirde Meyvecilik Gelisiyor 2

Şehir Ekonomisine Katkı

Son beş yılda tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilere 350 milyon liradan fazla destek sağlayarak katma değeri artıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle de üreticilerin yanında yer almaya devam ediyor. Fidan dağıtımı için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkürlerini sunan üreticiler, aldıkları fidanlarla meyve bahçeleri kurarak kendi kazançlarını artırmanın yanı sıra şehir ekonomisine de katkı sağlayacaklarını belirtiyorlar.

Is Birligiyle Balikesirde Meyvecilik Gelisiyor 3

Haber: Bülten

Manyas’ta 139 Bin Fidan Dağıtıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu