GündemEkonomi

İŞÇİ VE İŞVEREN FUARI

İŞKUR İl Müdürü Balcı, 5.Balıkesir İstihdam Fuarına hazırlandıklarını söyledi. Müdür Balcı, İşsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması, bireylerin sosyal yaşantılarının güçlendirilmesi ve toplumsal refahın sağlanması için Fuara herkesi davet ediyorum’ dedi.

İŞKUR İl Müdürü Balcı, 5.Balıkesir İstihdam Fuarı işçi ve işverenlerin yüzyüze görüşme ve sektörleri tanıyarak istihdama katkı sunan bir gelişme sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti. İl Müdürü Balcı; 5. Balıkesir İstihdam Fuarı’nın amacının; İşletmelerin; kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesine, İŞKUR’un düzenlemiş olduğu mesleki eğitim projelerinden yararlanmasına, yeni işe alacağı işgücünü ilgili istihdam teşviklerinden yararlandırmasına, nitelikli işgücüyle çalışmasına katkıda bulunmasına imkân sağlanması olduğunu söyledi.

İSTİHDAM FUARI KAPILARINI ARALIYOR

İŞKUR İl Müdürü Balcı, ‘tüm işsiz vatandaşlarımızı, üniversiteler ile mesleki ve teknik eğitim veren MEB’e bağlı ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilerimizi, işini değiştirmek isteyen, çalışan-çalışmayan, işçi-işveren herkesi 5.Balıkesir İstihdam Fuarına (BAİF05) davet ediyoruz.” Dedi.

Geçtiğimiz yıl Gala Yaşam ve Aktivite Merkezinde gerçekleşen fuar bu yılda aynı yerde yapılacak.24-25 Nisan’da kapılarını açacak fuara tüm sektörden firmalar katılım sağlayacak. Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balci, Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan 2018 yılı Milli İstihdam Seferberliği çalışmaları kapsamında; Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle “Gala Yaşam ve Aktivite Merkezinde” düzenleyecekleri 5.Balıkesir İstihdam Fuarı’nın (BAİF05), 24-25 Nisan 2018 tarihinde kapılarını açacağını belirterek, İstihdam Fuarı’na tüm sektörlerden seçkin firmaların katılacağını, fuar süresince alanlarında uzman kişilerce eğitim, seminer, konferans, söyleşi vb. etkinlikler yapılacağını söyledi.

YÜZYÜZE GÖRÜŞME İMKANI

İl Müdürü Balcı; 5. Balıkesir İstihdam Fuarı’nın amacının;İşletmelerin; kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesine, İŞKUR’un düzenlemiş olduğu mesleki eğitim projelerinden yararlanmasına, yeni işe alacağı işgücünü ilgili istihdam teşviklerinden yararlandırmasına, nitelikli işgücüyle çalışmasına katkıda bulunmasına imkân sağlanması olduğunu söylediği konuşmasını şöyle sürdürdü;

Balcı, İşsizlerin; Fuara katılan işyerleri ile yüz yüze görüşerek, işyerlerini tanımalarına, istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olmalarına, iş sahibi olmalarına, mesleği olmadığı için işe girmekte zorlananların İŞKUR’un düzenlediği mesleki eğitim projelerin’ den yararlanarak nitelik kazanmasına, MEB’e bağlı mesleki ve teknik eğitim veren okulların 11. ve 12. sınıflarında okuyan ortaöğretim öğrencileri ile üniversitelerde okuyan öğrencilerin staj yapmak istedikleri işletmeleri seçmelerine imkân verdiğini söyledi.

HAYDİ BAİF FUARINA

İŞKUR İl Müdürü Balcı, “Düzenlemiş olduğumuz 5.Balıkesir İstihdam Fuarı ile İşsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması, bireylerin sosyal yaşantılarının güçlendirilmesi ve toplumsal refahın sağlanması için; tüm işsiz vatandaşlarımızı, üniversiteler ile mesleki ve teknik eğitim veren MEB’e bağlı ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilerimizi, işini değiştirmek isteyen, çalışan-çalışmayan, işçi-işveren herkesi 5.Balıkesir İstihdam Fuarına (BAİF05) davet ediyoruz.” Dedi.

(İŞKUR)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu