Dünyadan HaberlerGündem

İsrail Askerleri Gazze’de İnsani Yardım Bekleyenlere Saldırdı

Gazze'nin güneyinde, insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiği ve 26 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail Askerleri Gazze’de İnsani Yardım Bekleyenlere Saldırdı

Israil Askerleri Gazzede Insani Yardim Bekleyenlere Saldirdi 1
İsrail Askerleri Gazze’De İnsani Yardım Bekleyenlere Saldırdı

48 Saatte 2 Saldırı

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail askerleri, Reşid Caddesi’ndeki Nablusi Kavşağı yakınlarında yardım bekleyen Filistinlilere son 48 saat içinde ikinci kez saldırdı. İsrail ordusunun, Gazze kentinde geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdiği saldırıda ise 118 kişinin öldüğü ve 760 kişinin yaralandığı belirtilmişti. İsrail, Gazze’ye karadan yardım girişlerini engellediği için Mısır, Ürdün ve son olarak ABD tarafından havadan insani yardım ulaştırılmıştı.

İsrail’e Baskı Çağrısı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in Refah’ı yoğun şekilde bombalamasını uluslararası toplumun uyarılarına rağmen sürdürdüğünü ifade etti. Sevabite, İsrail’in kasıtlı olarak yerinden edilenleri hedef aldığını ve Gazze halkını tehcir etmeyi amaçladığını belirtti. Dünya ülkelerini, Filistin halkına karşı yürütülen soykırım ve saldırıların durması için İsrail’e baskı yapmaya çağırdı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Refah’taki BAE Doğum Hastanesi yakınlarına düzenlenen saldırıda 2’si sağlık personeli 11 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Haber: AA

İngiltere Dışişleri Bakanı: İsrail’in Gazze’deki Saldırısı Korkunç, Hesap Sorulmalı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu