GündemSiyaset

Kesin Aday Listeleri Bugün Açıklanıyor

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvim doğrultusunda, 31 Mart yerel seçimlerine katılacak olan adaylar netleşiyor.

Kesin Aday Listeleri Bugün Açıklanıyor

Sandik 1 1
Kesin Aday Listeleri Bugün Açıklanıyor

Son Tarih 2 Mart

Toplamda 34 siyasi parti, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlığı ile meclis üyeliği için 20 Şubat’ta aday listelerini teslim etmişti. Ancak itirazlar, istifalar veya vefatlar gibi sebeplerle oluşabilecek eksikliklerin giderilmesi için son tarih 2 Mart olarak belirlenmişti.

Aday Listesi Kesinleşecek

Bugün ilan edilecek olan kesin aday listeleri, seçime katılacak siyasi partilerin ve bağımsız adayların son halini ortaya koyacak. İlçe belediye başkan adayları için listeler ilçe seçim kurulları tarafından, büyükşehir belediye başkanlığı için ise il seçim kurulları tarafından açıklanacak.

Oy Pusulaları Açıklanacak

Aday listelerinin ilanıyla birlikte, il seçim kurulları oy pusulalarının basımına başlayacak. Basım işlemleri tamamlandıkça, pusulalar ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilecek ve seçim hazırlıkları bir adım daha ileri taşınacak.

Sandık Kurulları 4 Mart’ta Tamamlanıyor

Sandık kurullarının oluşumu ise 4 Mart’ta tamamlanacak ve sandık görevlileri, görevleri ve sorumlulukları konusunda bilgilendirilecek. Yerel seçim atmosferi her geçen gün daha da yoğunlaşırken, aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte seçim heyecanı da doruk noktasına ulaşacak gibi görünüyor.

Haber: Bülten

Siyasi Tansiyon Yükseliyor: Balıkesir’de Ahmet Akın Kargaşası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu