Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

İşte Balıkesir’de Kısıtlama İle İlgili Ayrıntılar!

İşte Balıkesir’de Kısıtlama İle İlgili Ayrıntılar!

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında Covid-19 vakalarında yaşanan artış ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Hasan Şıldak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle düğünler ile 65 ve üzeri yaşlardaki vatandaşlara kısıtlama getirileceğini bildirdi.

 

“Artış Var, Ama Panik Ya da Kötü Tablo Yok”

Vali Hasan Şıldak, yaptıkları genel değerlendirme sonucunda son 2-3 hafta içinde tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir’de de Covid-19 vakalarında bir artış gözlendiğini, aynı şekilde yoğun bakım hastalarında da bir artıştan söz edilebileceğini ifade etti.  Vali Şıldak, “ancak İlimizin genel olarak bu sayılar, uygulanan tedbirler, tedbirlerin sonuçları bakımından genel bir değerlendirme yapıldığında ise bir panik ya da çok kötü bir tablonun ortada olmadığını da ben memnuniyetle söylemek istiyorum” dedi.

“İlimiz Çok Yoğun bir hareketlilik yaşamakta”

Son haftalarda yaşanan vaka artışlarının geçmiş dönemden fazla olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, “fakat bunun sebeplerini biliyoruz. İlimiz Çok Yoğun bir hareketlilik yaşamakta. Bilhassa yaz ayları itibari ile yazlıkçı turizminin en yoğun olduğu illerden birisi hasebiyle, İl nüfusunun çok değişken ve hareketli olmasının bazı sonuçları oluyor. Fakat biz bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu an koronavirüs mücadelesi süreci Balıkesir ilimizde kontrollü bir şekilde devam etmektedir” dedi.

‘Ceza Uygulama Aşaması’ Vurgusu

İyi niyetle sürdürdükleri denetimlere rağmen kurallara uymayan işletmelerin sorumlularına ceza uygulamaya başlayacaklarını vurgulayan Vali Şıldak, “bu hatalar bilinçli olarak devam ediyorsa bununda bazı karşılığı ve yaptırımı olacaktır. Bu gün aldığımız en önemli karar denetimlerin sürdürülmesidir” dedi.

Düğünlerde Müziğe Saat 23.00 Kısıtlaması

Bunun dışında aldıkları bazı kararlar da olduğunu ifade Vali Şıldak, “Gerek salonda gerekse kırsal bölgelerimizde mahallelerimizde gerçekleştirilen düğünlerimizin 3 saatle sınırlandırılması kararını alıyoruz. Vatandaşlarımızdan mümkün oldukça mevlit ve yemek etkinliklerini kısa tutup mesafe kuralına uyarak duyarlı bir şekilde icra etmelerini istirham ediyoruz. Düğünlerde saat 23.00 itibarıyla müziğin sonlandırılmasını kararlaştırdık” dedi.

65 Yaş Üstüne Düğü ve Pazaryeri Kısıtlaması

65 ve üstü yaşlardaki kişilerin, birinci ve ikinci derece akrabalık ilişkisi içinde oldukları düğünlere katılabileceğini anlatan Şıldak, “65 yaş ve üstü vatandaşların saat 16.00’dan 20.00’ye kadar pazar yerlerine girişlerine kısıtlama getiriyoruz.” ifadesini kullandı.

Vali Basın Toplantısı 2

Çay ocakları ve kahvehane işletmecilerine “sosyal mesafe” uyarısı

 

Vali Hasan Şıldak, çay ocakları ve kahvehanelerdeki mesafenin yeterli olmadığına da dikkati çekti. Bu iş yerlerindeki oturma düzeninin yeterli olmadığı konusunda işletmecileri uyardıklarını aktaran Şıldak, “Buralarda oturulacak sehpaların arasının 1,5 metre, her oturulacak tabure arasında ise 60 santimetre olacak şekilde bir oturma düzeni olması gerekiyor.” diye konuştu.

Muhtarlar da Denetime Katılacak

Denetim ekiplerine muhtarları da dahil ettiklerini vurgulayan Vali Şıldak, ayrıca Mahallelerde salgınla mücadele için komisyon oluşturduklarını, salgın denetim merkezi kuracaklarını ve yazılım üzerinden bütün denetimlerin, sürecin takip edileceğini sözlerine ekledi.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sayın Vali bey çok güzel konuşmuş,yanlız çay ocakları ve kahvelerden önce AVM’lere ve marketlere sıkı bir denetleme gelirse daha iyi olur diye düşünüyorum, nacizane fikrimdir,vaka artışlarında Hemen küçük esnaf hedef alınmamalıdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu