Gündemİlçe Haberleri

İvrindi Bergama Yolu Bağlantılı 38 Köyün Hayali Gerçek oluyor

Balıkesir İvrindi Bergama yolunun önem taşıyan stratejik konumu bugün itibariyle daha da önem kazanıyor.

İvrindi Bergama Yolu Bağlantılı 38 Köyün Hayali Gerçek oluyor

İvrindi’de Bergama yolunun önem taşıyan stratejik konumu bugün itibariyle daha da önem kazanıyor. İvrindi ilçesinin 38 köy hattının bulunduğu mevkide AK Parti Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ihalesi gerçekleşti yol yapılıyor müjdesi verdi.

Yağlılar Şantiye alanında Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ,İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Karayolları yetkilileri ve bazı vatandaşlarla birlikte yolda çalışmanın başlaması için start verildi.

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz Yağlılar Bölgesi şantiye alanında konuştu. Başkan Cengiz, “ İvrindi’miz açısından sevinçli bir gündeyiz. Bundan sonra yıllardır özlemini duyduğumuz bu hatta yolun açılmasıyla ilgili bir start verdik. ”dedi.

İvrindi Bergama Yolu Bağlantılı 38 Köyün Hayali Gerçek Oluyor

“Start Verdik Başlıyoruz”

Başkan Cengiz, “ Bundan böyle bölge müdürlüğümüz, Milletvekilimiz Mustafa Canbey’in desteği ve Ulaştırma Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu’nun talimatı ile start verildi. Biz İvrindi halkı olarak burada yolun yapıma geçiyor olmasından dolayı memnunuz. Elbette ki burada baktığımızda geçmişte başlatılmış ancak müteahhit nedeniyle yarım kalmış bir çalışma söz konusu. Bizim çocukluğumuzdan buyana gerçekleştirilememiş bir yol çalışması artık tamamlanmış olacak.” dedi.

38 Köy Bağlantı Yolunda Köylüler Sevinçli

Bölgemiz makus talihini kıracak diyen Başkan Yusuf Cengiz,“ İvrindi’mize bağlı 38 köy hattımızın bulunduğu mevkiinin başlangıcındayız. Tüm köy ve mahallelerimiz bu başlangıçtan dolayı sevinçliler ”dedi.
Milletvekili Canbey “AK Parti Belediyeciliği Hizmet Belediyeciliğidir”

Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey İvrindi’de yolun başlangıç aşaması için start alındığını belirtti. Canbey şantiye alanında yaptığı değerlendirmede “ Bizim adımız AK Parti Belediyeciliği dediğinizde hizmetle geçiyor” dedi.

İvrindi Bergama Yolu Bağlantılı 38 Köyün Hayali Gerçek Oluyor

Cumhur İttifakı da Şantiye Alanındaydı

Canbey, “Vatandaşlarımıza hizmetten büyük mutluluk duyuyoruz. İvrindi Belediye Başkanımız, Karayolları Genel Müdürümüz ve AK Parti ,MHP ilçe başkanlarımız, vatandaşlarımızla Bergama İvrindi yol açılışının başlangıcını yapmış olduk” şeklinde konuştu.

33 Kilometrelik Yol Tamamlanacak

Bu yol daha önce ihale edildi ancak müteahhit kaynaklı bir mesafe kat edemedik diyen Milletvekili Mustafa Canbey, “. İvrindi içerisinde 4.3 kilometrelik bir bölümü yaptık ancak sonraki aşamada müteahhit iflas etti. Biz böyle olunca yeni arayış içine girdik. Buranın yeniden ihale edilme sürecini Ulaştırma Bakanlığımızla birlikte de yeniden konuştuk .Yeniden başlıyoruz 33 kilometrelik yolun 27 metrelik kalan kısmını a başlatıyoruz. Bu yol önemli” dedi.

Virajlı ve Zor Yolda Kolaylığın Adımları Atıldı

Özellikle İvrindi İzmir hattındaki tırların ve, araçların ciddi anlamda kullandığı yol olan stratejik noktada yol çalışması start aldı. Bu yolda 30 viraj var ve zor bir yol. Vatandaşlarımızın bu yolla ilgili talepleri çok haklı taleplerdi. Müteahitimizde burada yeniden ihalesi gerçekleşti. Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Belediyemize teşekkür ediyorum. Şehrimizin sorunları ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Allah mahcup etmesin diyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Haber Merkezi

Canbey Saha Çalışmalarıyla Balıkesir’i Gezdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu