Gündemİlçe Haberleri

İvrindi ve Havran’da yeni kütüphaneler Açıldı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, İvrindi ve Havran ilçelerindeki iki yeni kütüphanenin açılışını yaparak, eğitim ve kültürel zenginliğe vurgu yaptı. Vali Ustaoğlu, göreve başladığı günden bu yana il genelindeki çalışmaları inceleyerek, planlanan ve devam eden yatırımları denetliyor.

Programına İvrindi ilçesindeki Kaymakam Umut Pazarcı ziyaretiyle başlayan Vali Ustaoğlu, İlçe Değerlendirme Toplantısı sırasında ilçedeki müdürlüklerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. İHA’nın Haberine Göre Daha sonra, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’i ziyaret etti. Vali Ustaoğlu, programını İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek asayiş ve güvenliği sağlamak için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldığı yerlerle sürdürdü.

Yeni Kütüphanaeler

İncelemelerine restore edilen tarihi Gazi Evronos İlkokulu’nda devam eden Vali Ustaoğlu, daha sonra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katılımıyla gerçekleştirilen İvrindi ve Havran İlçe Halk Kütüphaneleri’nin açılış törenlerine katıldı.

Vali Ustaoğlu, kütüphanelerin gençlerin ve çocukların donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi adına büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Gençlerimizle birlikte tüm vatandaşlarımızın kütüphaneyle ilişkisini güçlendirdikçe, geleceğimiz o kadar güvende olacaktır. Bizim medeniyetimiz, kitaplar, defterler, kalemler, mürekkep, okuma, sorma, anlama ve hayret etme ile yoğrulmuştur,” şeklinde konuştu.

Yeni Kütüphanaeler

Vali Ustaoğlu, her kitabın bir bilgin, bir dost ve bir dünya olduğunu belirterek, “Duvarları kitaplarla dolu bir kütüphane, en kıymetli hazinelerden daha değerlidir. Burada açılışını yaptığımız kütüphaneyi sadece bir yatırım olarak görmemeliyiz. İlmin, irfanın, erdemin gücünü rehber alarak, eğitim, kültür, sanat, teknoloji ve en önemlisi insanla medeniyetimizi zirveye taşıyacağız. İlçemize daha fazla değer katacağımızdan emin olmak için bir araya geleceğiz. Kütüphaneleri toplumun tüm kesimlerine hitap eden kurumlar haline getirmek ve bu çabaları sürekli hale getirmek, önceliklerimiz arasında olmaya devam edecektir. Bu vesileyle açılan kütüphanenin, öncelikle kitapseverlere ve İvrindi halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserin tadilatı ve tefrişatında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

İlginizi çekebilir: Balıkesir’e Sağanak Yağmur Uyarısı

Haber Merkezi – İvrindi ve Havran’da yeni kütüphaneler Açıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu