Sağlıkİlçe Haberleri

İvrindi’de Böbrek Sağlığına Dair Önemli Adım

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Böbrek Sağlığını Koruyucu Yaklaşımlar" paneli, İvrindi Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

İvrindi’de Böbrek Sağlığına Dair Önemli Adım

Ivrindide Bobrek Sagligina Dair Onemli Adim 1
İvrindi’De Böbrek Sağlığına Dair Önemli Adım

Panele Yoğun İlgi

Panel, böbrek sağlığının önemine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi. Panele, İvrindi Kaymakamı Umut Pazarcı, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Pelin Palas Karaca, İvrindi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Özkaymak, ilçe protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Böbrek Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler Aktarıldı

Panelin moderatörlüğünü Öğr. Gör. Buket Doğan Aktaş üstlendi. Konuşmacılar arasında ise Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Aslı Dokuzcan “Herkes İçin Böbrek Sağlığı” ve Öğr. Gör. Dr. Türkan Çalışkan “Böbrek Sağlığını Koruma: Sıvı ve Tuz Tüketimi” konularında bilgi paylaşımında bulundular. Ayrıca, İvrindi Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ünsal Akçalı “İlaçların Böbrek Sağlığı Üzerine Etkileri ve Böbrek Yetmezlikleri” ile Diyaliz Teknikeri Güler Çiftçi “Böbrek Sağlığı ve Diyaliz” başlıklarında değerli bilgiler aktardılar.

Panelistlere Plaket Taktim Edildi

Panel, böbrek sağlığının korunmasının tüm yönleriyle ele alındığı interaktif bir ortamda geçti ve katılımcılar arasında önemli bir bilgi alışverişi gerçekleşti. Panelistlere, katkılarından dolayı plaket takdim edildi ve etkinlik bu anlamlı sunumlarla sona erdi.

Haber: Bülten

Virüsler Geri Döndü! Enfeksiyon Alarmı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu