Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

İvrindi’de Ne Yenir?

Balıkesir’de Ne Yenir serimizde sırada İvrindi ilçesi bulunmaktadır. Elverişli tarım toprağı ile bilinen İvrindi’de Ne Yenir? Tüm detaylarıyla sizlerle

 

İvrindi'De Ne Yenir?

İvrindi’nin yerleşme tarihi M.Ö. 3000-4000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Ayrıca Mysia bölgesi olarak bilinen bölge uzun süre Bergama Krallığı yönetiminde kalmıştır. Daha sonra Roma ve Bizans hakimiyetinde yaşayan bölge 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra büyük gruplar halinde Türk göçlerine sahne olmuştur. Peki İvrindi’de Ne Yenir?

KELLE PEYNİRİ

Bu peynir çeşidi İvrindi ile tamamen özdeşleşmiş durumdadır. Tescillenmiştir. İvrindi’de mutlaka denemeniz gereken peynir türüdür.

İvrindi'De Ne Yenir?

KAYMAKLI LOR

İvrindi’nin önde gelen lezzetleri arasında lor yer almaktadır. Balıkesir yöresine has kaymaklı lor oldukça ünlüdür.

İvrindi'De Ne Yenir?

BASMA HELVASI

Bu helva bir günde yapılırken, bir yıla yakın sürede tüketilebilmektedir. Atalardan gelen bir miras haline gelen Yağlılar Helvası düğün, nişan, cemiyet gibi özel günlerde yapılmaktadır. Ayrıca bir araya gelen mahalle halkı imece usulü cemiyet öncesinde helva yapmaya başlamaktadır.

İvrindi'De Ne Yenir?

MANAV TARHANASI

Meşhur Balıkesir tarhanası; ak tarhana, göceli tarhana, manav tarhanası da denmektedir. Tamamen doğal, katkı maddesi bulunmayan bu tarhana, oldukça ilgi görmektedir.

İvrindi'De Ne Yenir?

METEZ MANTISI

Farklı bir şekilde hazırlanan mantı türüdür. Bazı yörelerde kıyma yerine lor peyniri veya haşlanmış patates harcı da kullanılmaktadır. Ayrıca ‘Pierogi’ ve ‘haluj’ isimleriyle de bilinmektedir. Metez’in en farklı özelliklerinden biri de pekmezle birlikte tüketilmesidir.

İvrindi'De Ne Yenir?

 

Ayrıca buraya da göz atabilirsiniz.

İvrindi hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için tıklayınız.

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu