İlçe HaberleriGündem

İvrindi’li Kadınlar Üretimi Arttırdı

İvrindi’li Kadınlar Üretimi Arttırdı. İvrindi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi girişimci kadınlar 2 ton Mantar üretti. Kadınlara gelir kapısı ve istihdam kapısı olarak düzenlenen proje çalışmalarına devam ediyor.

İvrindi’li Kadınlar Üretimi Arttırdı

Ivrindili Kadinlar Uretimi Arttirdi

 

Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi girişimci kadınlar 1 ayda 2 ton mantar üretti. Girişimci kadınların hedefi bir yılda 13 ton mantar üretmek.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’da girişimci kadınları ziyaret etti. Girişimci kadınların ürettiği mantarları yerinde inceledi. Erkan Alkan’a ziyaretinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça eşlik etti. Ayrıca Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen’de ziyarete katılım gösterdi. Bununla birlikte İvrindi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Demir’ de üretim alanında Alkan’a eşlik etti.

 

Ivrindili Kadinlar Uretimi Arttirdi 1

 

” Girişimcilik bizim için çok önemli ”

Kadın girişimciler bu ziyaretten memnun kaldıklarını iletti. Kadın girişimciler bir ayda ürettikleri 2 ton mantarı bir sene de 13 ton üreteceklerini iletti.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’ da girişimci kadınları tebrik etti. Ayrıca Alkan, ‘’ İvrindi Kaymakamlığı’na ,  İvrindi Belediye Başkanı’n , Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ‘ne ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına projeye verdikleri destek için teşekkür ederim. Girişimcilik bizim için çok önemli. Özellikle kadınların büyük rol oynadığı girişimler çok daha etkili. Kadınlara yeni iş kapısının açılması ve güçlü kadınlara destek olmak çok güzel.’’ dedi.

 

Ivrindili Kadinlar Uretimi Arttirdi 2

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Hakkında

Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Kelle peyniri ve loru ile ünlüdür.

Doğuda Savaştepe ilçesi, güneydoğuda Manisa yer alıyor. Ayrıca güneyde İzmir illeri yer alıyor. Bununla birlikte güneybatıda Burhaniye yer alıyor. Üstelik Batıda Havran, kuzeyde Balya ilçeleri, kuzeydoğuda da Merkez ilçe ile çevrilidir.

İlçe toprakları genellikle dağlıktır. Batısında Kaz Dağı, güneybatısında Madra Dağı bulunmaktadır. Dağlardan kaynaklanan suları, Madra Çayı toplar. Yeşilköy’de baraj gölü bulunmakta olup Yeşilköy, Sarıca, Kocaeli, Soğanbükü topraklarında sulu tarım yapılmaktadır. Genellikle domates, biber vb. sebze üretilmektedir. Ayrıca Kınık göleti, Karaçepiş göleti, Çarkaca göleti, Korucu belde göleti bulunmakta olup sulu tarım yapılmaktadır. Ardıç Tepe baraj inşaatı bitmiş olup bölge tarımı için önem teşkil etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Balıkesir’de Rahvan At Yarışı Büyük Beğeni Topladı « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu