GündemÖzel Haberler

“Jeolojiyi bilmeyen İdareciler var”

Bursa Jeoloji Mühendisleri Odasına bağlı Balıkesir İl Temsilciliği tarafından önceki akşam “Dayanışma Gecesi” düzenlendi. Gecede meslekte 25. 30. ve 40. yılını dolduran Oda Üyelerine plaket verildi. Gecede jeolojiyi bilmeyen idareciler görüyoruz denildi.

Jeoloji Mühendisleri buluştu

 ‘Dayanışma Gecesi’nde konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er, sağlıklı kentleşmede program ve planlamanın önemli olduğunu vurguladı. Er, Balıkesir’in depremsellik ve doğal afetler anlamında birçok probleminin olduğunu ifade etti.

“Jeolojiyi bilmeyen İdareciler var”

“Türkiye’de jeoloji, jeoteknik ne demek olduğunu bilmeyen yerel idareciler görüyoruz” sözleri ile konuşmasını sürdüren Er, Balıkesir ilinin Türkiye’nin önemli illerinden biri olduğunu belirterek, “Balıkesir, depremsellik anlamında Türkiye’nin en önemli illerden biri. Üç kol üzerine oluşacak depremden Balıkesir’in etkileneceğini biliyoruz. Yapılması gereken, bir defa Belediyelerin, depremselliği ciddiyetle ele almaları lazım. Balıkesir olarak depremi ve afeti masaya yatırarak plan, proje yapılması lazım” diye konuştu.

“Balıkesir’in ilçelerinde kötü zeminler var”

Er, konuşmasında 1/100 binlik planların bir şehrin planlama anayasası olduğunun altını çizdi.Balıkesir’in ilçelerinde kötü zeminler var. Bunların planlara işlemesi lazım. Şimdi plansız, programsız yapılan bir kentleşmeden sağlıklı bir şehir çıkması mümkün değil. Bizim amacımız sağlıklı bir Balıkesir’de insanların güven içinde yaşamasıdır” dedi. Gecede meslek yaşamında 25., 30. ve 40. yılını dolduran Oda üyelerine plaketleri törenle verildi. Kamil Akyürek’in haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu