Gündem

KADEM 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Kurulduğu 8 Mart 2013 tarihinden beri kadının onurunu korumak ve güvenli bir toplum inşa etmek için çaba harcayan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), duygusal bir video ile Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

KADEM 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Kademin 8 Mart Dunya Kadinlar Gunu Kutlamalari 1

Kadınların Onuru İçin 11 Yıldır Mücadele Ediyor

8 Mart 2013 tarihinden bu yana kadınların onuru ve güvenliği için mücadele veren Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü duygusal bir video ile kutluyor. Dernek, kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, onların hayat mücadelesine odaklanıyor.

Kadın Gücü ve Azmi Öne Çıkarılıyor

Deprem, savaş, göç gibi zorlu durumlarla karşı karşıya kalan kadınların yaşadığı güçlükler vurgulanırken, KADEM’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel video ile kadınların gücü ve azmi ön plana çıkarılıyor. Dernek, kadınların en zor şartlarda bile yılmadan mücadele ettiğini ve umudu hiçbir zaman kaybetmediğini vurguluyor.

Kadın Hakları Mücadelesi Kampanyalarla Destekleniyor

KADEM, “Varoluşta Eşitlik, Sorumlulukta Adalet” ilkesiyle 11 yıldır kadın hakları mücadelesi veriyor. Dernek, 2018 ve 2021 yıllarında yayınladığı bildirgelerle kadın haklarına dair ilkeleri vurgulayarak, toplumu bu ilkelerin koruyucusu ve uygulayıcısı olmaya davet ediyor. Ayrıca, 2023 yılında deprem bölgesinde faaliyet göstererek psiko-eğitimler ve grup çalışmalarıyla kadınlara destek oluyor.

Kongreler ve Çalıştaylarla Kadın Sorunlarına Çözüm Aranıyor

KADEM, kadınların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla kongreler, zirveler ve çalıştaylar düzenliyor. Ayrıca, bölgesel sorunlara odaklanmak için 55 ilde temsilcilikler kurarak saha çalışmaları yapıyor. Ulusal ve uluslararası projelerle kadın hakları mücadelesini güçlendiriyor ve kadın girişimcilerin desteklenmesi için kooperatifler kuruyor. Son olarak, KADEM’in her yıl düzenlediği kampanyalar ve kamu spotlarıyla toplumsal farkındalık oluşturduğu ve Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın girişimcilerin desteklendiği belirtiliyor.

Haber: Bülten

Erden Köybaşı; “31 Mart Kadınlarımızın Seçimi Olacak, Birlikte Değiştireceğiz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu