Gündemİlçe Haberleri

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Balıkesir’de Birleşen Güç

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı'nda düzenlenen etkinlikleri ziyaret etti.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Balıkesir’de Birleşen Güç

Kadina Yonelik Siddete Karsi Balikesirde Birlesen Guc

Balıkesir’de, kadın hakları ve güvenliği konusunda toplumsal bilinci artırmaya yönelik etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı’nda kurulan stantları ziyaret etti ve kadın vatandaşlara karanfil takdim etti.

Kadina Yonelik Siddete Karsi Balikesirde Birlesen Guc 1

Vali Ustaoğlu Günün Anlamına Vurgu Yaptı

Stantları tek tek gezen Vali Ustaoğlu, gerçekleştirilen çalışmaları inceledi ve günün anlam ve önemine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında kadına yönelik şiddete karşı olduklarını vurgulayan Vali Ustaoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Bugün Balıkesir’imizin merkezinde çok önemli bir etkinlik için bir araya geldik. Bugün anlamlı olmasının nedeni 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olmasıdır.” dedi.

Kadina Yonelik Siddete Karsi Balikesirde Birlesen Guc 2

KADES Uygulaması Hakkında Vurgu Yaptı

Vali Ustaoğlu, kadına şiddeti reddettiklerini belirterek, şiddetin temel insan haklarına aykırı bir eylem olduğunu vurguladı. Ayrıca, kamu kuruluşlarıyla birlikte yürütülen çalışmalara değinen Ustaoğlu, Kadın Acil Destek Hattı (KADES) uygulaması gibi önemli adımların atıldığını ifade etti.

Kadina Yonelik Siddete Karsi Balikesirde Birlesen Guc 3

Katılım Yüksekti

Programa Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, İl Jandarma Komutanı Nurettin Alkan, belediye başkanları, kurum müdürlüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Kaynak: Haber Merkezi

AK Parti Balıkesir İl; Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu